Sałatka z polędwicy z dorsza

Jeśli spróbowałeś, oceń przepis

Składniki

  • 300 g polędwiczek z dorsza marki ABRAMCZYK
  • 2-3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę
  • sól, pieprz oraz szczypta szafranu
  • sok z limonki
  • Mix ulubionych sałat
  • Żółta papryka
  • Mała cukinia
  • Czerwona papryka
  • Kiełki rzeżuchy
  • Kilka gałązek świeżego tymianku
  • Kilka płatków sera Grana Padano
  • Oliwa z oliwek

Przygotowanie

  1. Polędwiczki rozmrażamy, płuczemy i osuszamy papierowym ręcznikiem.
  2. Osuszoną rybę skrapiamy sokiem z limonki i nacieramy czosnkiem
  3. Doprawiamy solą, świeżo zmielonym pieprzem oraz przyprawami.
  4. Na koniec skrapiamy oliwą i zostawiamy na 30 minut by się zamarynowały.
  5. Cukinie tniemy w cienkie plastry i skrapiamy oliwą z oliwek.
  6. Układamy na talerzach sałatę, dodajemy paprykę, kiełki oraz tymianek.
  7. Rozgrzewamy patelnię i na oliwie smażymy polędwiczki po ok. 2 minuty z każdej strony oraz cukinię.
  8. Podsmażone polędwiczki układamy na sałacie
  9. Całość skrapiamy wszystko oliwą i sokiem z limonki.
  10. Na tarce o dużych oczkach ścieramy ser.
  11. Płatki startego sera układamy na sałatce.

Wybierz jeden z naszych produktów, aby przygotować to smaczne danie


PRODUKT MROŻONY (dostępny w zamrażarkach)

PRODUKT SCHŁODZONY (dostępny w lodówkach)

Share This