Sałatka z soczystymi pomidorami i chrupiącymi paluszkami rybnymi

5/5 - (ilość głosów: 3)

Składniki:

  • 1/2 opakowania Kapitańskich Paluszków Rybnych ABRAMCZYK 
  • 3 pomidory malinowe
  • 150 g pomidorków koktajlowych
  • garść listków bazylii
  • garść listków mięty 
  • 2 łyżki octu balsamicznego
  • 1/2 limonki 
  • sól 
  • pieprz

Sposób przygotowania


  • 1. Pomidory malinowe kroimy na plasterki, a pomidorki koktajlowe na pół. Pomidory przekładamy do miski. Po całości układamy listki bazylii oraz mięty.

  • 2. Zawartość miski polewamy sokiem z limonki oraz posypujemy solą i pieprzem

  • 3. Paluszki rybne smażymy według instrukcji na opakowaniu. Podpowiadamy, że mozna je również upiec w piekarniku.

  • 4. Usmażone paluszki rybne układamy na pomidorach. Całość polewamy octem balsamicznym.

Wybierz jeden z naszych produktów, aby przygotować to smaczne danie


PRODUKT MROŻONY (dostępny w zamrażarkach)

PRODUKT SCHŁODZONY (dostępny w lodówkach)

PolishEnglish
Share This