START
O nas
O nas
Historia
Abramczyk Team
Certyfikaty i wyróżnienia
Kariera
Środowisko
PO RYBY 2014-2020
Polityka prywatności
Nasze produkty
Nasze najpopularniejsze gatunki
Ryby mrożone
Ryby schłodzone
Owoce morza
Produkty panierowane
Dania gotowe
Nasze przepisy
WSZYSTKO O RYBACH
Nie tylko ryba – czyli owoce morza idealne na obiad
Dieta ichtiwegetariańska – pomysły na urozmaicenie jadłospisu
Jedz ryby, by żyć dłużej!
Naukowo udowodnione – ryby w diecie są niezastąpione
Renesans ryby mrożonej
Znaczenie ryb w żywieniu dzieci
Rozsmakuj się w rybie, a nie… w chemii!!!
Z morza na talerz – 3 sposoby przetwarzania ryb
Tajemnica pysznej ryby: minimum glazury, maksimum smaku
Ryba po grecku w nowej odsłonie
Aktualności
Kontakt
Sandacz po lwowsku
Start
/
Nasze przepisy
/
Sandacz po lwowsku
Jeśli spróbowałeś, oceń przepis
Składniki
500 g filetów z sandacza marki ABRAMCZYK
¼ szklanki tartego chrzanu
2 posiekane cebule
2 cytryny
masło
łyżka soku z cytryny
łyżka posiekanej świeżej bazyliI
Szczypta goździków
Sól
pieprz
Przygotowanie
Filety myjemy i osuszamy, skrapiamy sokiem z cytryny.
Nacieramy solą i bazylią.
Zostawiamy pod przykryciem na ok. 2 godziny w lodówce.
Cytryny szorujemy i sparzamy wrzątkiem, kroimy na cienkie plasterki.
Naczynie żaroodporne smarujemy grubą warstwą masła.
W naczyniu układamy filety z sandacza.
Posypujemy chrzanem, cebulką, przyprawiamy pieprzem przykrywamy plasterkami cytryny, oraz cienkimi płatkami masła.
Naczynie przykrywamy i pieczemy ok. 40 minut w rozgrzanym do 180° C piekarniku.
Następnie zdejmujemy pokrywę i pieczemy jeszcze ok. 10 minut.
Wybierz jeden z naszych produktów, aby przygotować to smaczne danie
PRODUKT MROŻONY (dostępny w zamrażarkach)
PRODUKT SCHŁODZONY (dostępny w lodówkach)
400 g
450 g
Sandacz
Filety ze skórą
START
O nas
O nas
Historia
Abramczyk Team
Certyfikaty i wyróżnienia
Kariera
Środowisko
PO RYBY 2014-2020
Polityka prywatności
Nasze produkty
Nasze najpopularniejsze gatunki
Ryby mrożone
Ryby schłodzone
Owoce morza
Produkty panierowane
Dania gotowe
Nasze przepisy
WSZYSTKO O RYBACH
Nie tylko ryba – czyli owoce morza idealne na obiad
Dieta ichtiwegetariańska – pomysły na urozmaicenie jadłospisu
Jedz ryby, by żyć dłużej!
Naukowo udowodnione – ryby w diecie są niezastąpione
Renesans ryby mrożonej
Znaczenie ryb w żywieniu dzieci
Rozsmakuj się w rybie, a nie… w chemii!!!
Z morza na talerz – 3 sposoby przetwarzania ryb
Tajemnica pysznej ryby: minimum glazury, maksimum smaku
Ryba po grecku w nowej odsłonie
Aktualności
Kontakt
Share This
Facebook