START
O nas
O nas
Historia
Abramczyk Team
Certyfikaty i wyróżnienia
Kariera
Środowisko
PO RYBY 2014-2020
Informacja o realizowanej strategii podatkowej
Polityka prywatności
Nasze produkty
Nasze najpopularniejsze gatunki
Ryby mrożone
Ryby schłodzone
Owoce morza
Produkty panierowane
Dania gotowe
Dziki łosoś z alaski
Oferta dla HoReCa i dobrych sklepów rybnych
Nasze przepisy
WSZYSTKO O RYBACH
Kwasy Omega 3 – czym są i jaki jest ich wpływ na zdrowie?
Jakie są najważniejsze zasady zdrowego jedzenia?
Jak wygląda piramida zdrowego żywienia w 2023 roku?
Karmazyn – co to za ryba i jak ją przygotować?
Jesiotr – król ryb z długą historią i tradycją w polskiej kuchni
Ryby a ciąża — znaczenie ryb w kontekście zdrowia mamy i dziecka
Ryby słodkowodne czy morskie – których warto jeść więcej?
Dlaczego dzieci nie chcą jeść ryb i jak to naprawić?
Znaczenie ryb w profilaktyce chorób kardiologicznych
Łosoś – dlaczego warto go włączyć do diety?
Ryby chude – niezastąpione wsparcie w walce z niestrawnością
Ryby mrożone — czy są tak samo wartościowe jak świeże?
Ryba – z czym to się je? Czyli z jakimi dodatkami serwować potrawy rybne
Miruna – ryba idealna niezależnie od odmiany
Krewetki białe – owoce morza, które warto poznać
Wszystko co warto wiedzieć o tuńczyku
Flądra – przydenny mieszkaniec Bałtyku
Nie tylko ryba – czyli owoce morza idealne na obiad
Dieta ichtiwegetariańska – pomysły na urozmaicenie jadłospisu
Jedz ryby, by żyć dłużej!
Naukowo udowodnione – ryby w diecie są niezastąpione
Renesans ryby mrożonej
Znaczenie ryb w żywieniu dzieci
Rozsmakuj się w rybie, a nie… w chemii!!!
Z morza na talerz – 3 sposoby przetwarzania ryb
Tajemnica pysznej ryby: minimum glazury, maksimum smaku
Ryba po grecku w nowej odsłonie
Aktualności
Kontakt
Sandacz w maśle z porami
Start
/
Nasze przepisy
/
Sandacz w maśle...
5/5 - (ilość głosów: 1)
Składniki
1kg filetów sandacza marki Abramczyk
2 długie pory
2 marchewki
1
/
2
kostki masła
Przyprawy: kostka rosołowa, sól, świeżo mielony pieprz
Przygotowanie
Sandacza rozmrażamy i kroimi na pół
W garnku przygotowujemy wywar z kostki rosołowej.
Pory kroimy na drobne plasterki, marchewkę ścieramy na tarce i warzywa wrzucamy do gorącego bulionu.
Gotujemy ok. 8 minut i dokładamy rybę.
Gotujemy do „zbielenia”, aż mięso zetnie się i będzie wyglądać na ugotowane.
Na patelni rozpuszczamy masło, rybę wyjmujemy z bulionu i przekładamy na patelnię, warzywa odsączamy i dodajemy do ryby.
Dusimy na maśle pod przykryciem ok. 10 minut.
Podajemy z bagietką lub ulubionymi dodatkami.
Wybierz jeden z naszych produktów, aby przygotować to smaczne danie
PRODUKT MROŻONY (dostępny w zamrażarkach)
PRODUKT SCHŁODZONY (dostępny w lodówkach)
400 g
450 g
Sandacz
Filety ze skórą
START
O nas
O nas
Historia
Abramczyk Team
Certyfikaty i wyróżnienia
Kariera
Środowisko
PO RYBY 2014-2020
Informacja o realizowanej strategii podatkowej
Polityka prywatności
Nasze produkty
Nasze najpopularniejsze gatunki
Ryby mrożone
Ryby schłodzone
Owoce morza
Produkty panierowane
Dania gotowe
Dziki łosoś z alaski
Oferta dla HoReCa i dobrych sklepów rybnych
Nasze przepisy
WSZYSTKO O RYBACH
Kwasy Omega 3 – czym są i jaki jest ich wpływ na zdrowie?
Jakie są najważniejsze zasady zdrowego jedzenia?
Jak wygląda piramida zdrowego żywienia w 2023 roku?
Karmazyn – co to za ryba i jak ją przygotować?
Jesiotr – król ryb z długą historią i tradycją w polskiej kuchni
Ryby a ciąża — znaczenie ryb w kontekście zdrowia mamy i dziecka
Ryby słodkowodne czy morskie – których warto jeść więcej?
Dlaczego dzieci nie chcą jeść ryb i jak to naprawić?
Znaczenie ryb w profilaktyce chorób kardiologicznych
Łosoś – dlaczego warto go włączyć do diety?
Ryby chude – niezastąpione wsparcie w walce z niestrawnością
Ryby mrożone — czy są tak samo wartościowe jak świeże?
Ryba – z czym to się je? Czyli z jakimi dodatkami serwować potrawy rybne
Miruna – ryba idealna niezależnie od odmiany
Krewetki białe – owoce morza, które warto poznać
Wszystko co warto wiedzieć o tuńczyku
Flądra – przydenny mieszkaniec Bałtyku
Nie tylko ryba – czyli owoce morza idealne na obiad
Dieta ichtiwegetariańska – pomysły na urozmaicenie jadłospisu
Jedz ryby, by żyć dłużej!
Naukowo udowodnione – ryby w diecie są niezastąpione
Renesans ryby mrożonej
Znaczenie ryb w żywieniu dzieci
Rozsmakuj się w rybie, a nie… w chemii!!!
Z morza na talerz – 3 sposoby przetwarzania ryb
Tajemnica pysznej ryby: minimum glazury, maksimum smaku
Ryba po grecku w nowej odsłonie
Aktualności
Kontakt
Share This
Facebook
Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.
Zgoda
Polityka prywatności