Sandacz w maśle z porami

SKŁADNIKI

  • 1kg filetów sandacza marki Abramczyk
  • 2 długie pory
  • 2 marchewki
  • 1/2 kostki masła
  • Przyprawy: kostka rosołowa, sól, świeżo mielony pieprz

PRZYGOTOWANIE

  1. Sandacza rozmrażamy i kroimi na pół
  2. W garnku przygotowujemy wywar z kostki rosołowej.
  3. Pory kroimy na drobne plasterki, marchewkę ścieramy na tarce i warzywa wrzucamy do gorącego bulionu.
  4. Gotujemy ok. 8 minut i dokładamy rybę.
  5. Gotujemy do „zbielenia”, aż mięso zetnie się i będzie wyglądać na ugotowane.
  6. Na patelni rozpuszczamy masło, rybę wyjmujemy z bulionu i przekładamy na patelnię, warzywa odsączamy i dodajemy do ryby.
  7. Dusimy na maśle pod przykryciem ok. 10 minut.
  8. Podajemy z bagietką lub ulubionymi dodatkami.

Wybierz jeden z naszych produktów, aby przygotować to smaczne danie


PRODUKT MROŻONY (dostępny w zamrażarkach)

PRODUKT SCHŁODZONY (dostępny w lodówkach)

PolishEnglish
Share This