Sandacz w śmietanie po staropolsku

SKŁADNIKI

  • 1 opakowanie Sandacza marki Abramczyk
  • 4 kiszone ogórki
  • 4 szalotki
  • 3 szklanki śmietany 30%
  • sól, pieprz biały i cytrynowy do smaku
  • 6 łyżek masła klarowanego
  • mąka

PRZYGOTOWANIE

  1. Sandacza rozmrażamy, płuczemy pod letnią wodą i osuszamy papierowym ręcznikiem.
  2. Szalotkę siekamy w kostkę i podsmażamy na patelni,
  3. Gdy się podsmaży dodajemy pokrojone w kostkę i obrane ze skórki ogórki.
  4. Całość podlewamy śmietaną i dusimy, aż sos nieco zredukuje objętość, następnie doprawiamy solą i białym pieprzem.
  5. Filety z sandacza smażymy oprószone mąką i pieprzem cytrynowym.
  6. Podajemy z ciepłym sosem i ulubionymi dodatkami.

Wybierz jeden z naszych produktów, aby przygotować to smaczne danie


PRODUKT MROŻONY (dostępny w zamrażarkach)

PRODUKT SCHŁODZONY (dostępny w lodówkach)

PolishEnglish
Share This