SANDACZ Z KAPARAMI

Niesamowity smak tradycyjnego polskiego dania wzbogacony włoskim akcentem

5/5

SKŁADNIKI

  • 3 filety z Sandacza ze skórką
  • trochę maki ziemniaczanej
  • łyżka kaparów w zalewie
  • czubata łyżka masła
  • skórka z jednej cytryny+ sok z cytryny do smaku
  • sól
  • pieprz
  • olej do smażenia
  • surówka mix

PRZYGOTOWANIE

  1. Filety opłukać pod bieżącą wodą, dobrze osuszyć na papierowych ręcznikach,
  2. posolić i popieprzyć.
  3. Oprószyć mąką i dobrze strząsnąć nadmiar.
  4. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć kawałki ryby z obu stron (najpierw od strony skórki).
  5. Wyjąć i odsączyć na papierowych ręcznikach.
  6. Patelnię umyć. Na czystej patelni rozpuścić masło (na małym ogniu, żeby masło nie zbrązowiało)
  7. Dodać lekko posiekane kapary, skórkę otartą z cytryny i trochę soku.
  8. Włożyć usmażone filety i polać je masłem z wierzchu. Podawać od razu.

WYBIERZ JEDEN Z NASZYCH PRODUKTÓW, ABY PRZYGOTOWAĆ TO SMACZNE DANIE

PRODUKT MROŻONY (dostępny w zamrażarkach)

PRODUKT SCHŁODZONY (dostępny w lodówkach)