Satay z krewetek z sosem orzechowym

5/5 - (ilość głosów: 4)

Składniki:

  • 1 opakowanie krewetek Vannamei 31-40
  • 2 łyżki oliwy
  • Sól do smaku


Sposób przygotowania


  • 1. W rondelku podgrzewamy przez 2 minuty olej. Do miseczki przekładamy przeciśnięty czosnek, płatki chili, starty na tarce imbir oraz cukier kokosowy. Składniki zalewamy gorącym olejem.

  • 2. Do miseczki wlewamy sos sojowy, słodki sos chili, sok z limonki i przekładamy masło orzechowe. Składniki mieszamy stopniowo dodając gorącą wodę.

  • 3. Krewetki rozmrażamy i osuszamy delikatnie ręcznikiem papierowym. Nabijamy na patyczki do szaszłyków, a następnie smarujemy oliwą i posypujemy solą.

  • 4. Grillujemy na grillu elektrycznym lub patelni grillowej przez 3 minuty z każdej strony. Krewetki podajemy z sosem orzechowym.

Wybierz jeden z naszych produktów, aby przygotować to smaczne danie


PRODUKT MROŻONY (dostępny w zamrażarkach)

PRODUKT SCHŁODZONY (dostępny w lodówkach)

Share This