Stek z tuńczyka to świetna alternatywa dla tego wołowego. Jest równie soczysty, apetyczny i może być wykorzystany w różnych potrawach. Tuńczyk z patelni cieszy się dużą popularnością przede wszystkim w Japonii, czyli w kraju, w którym odnotowuje się największe spożycie tej ryby. Nic nie stoi jednak na przeszkodzie, aby zaserwować ją na obiad w swoim domu! Prezentujemy japoński stek z tuńczyka według przepisów firmy Abramczyk.
Tuńczyk świeży – a konkretnie jego filet – to podstawa przepisu. To właśnie je nazywa się stekami ze względu na ich grubość i teksturę. Jego wyjątkowy aromat podkreśla sos teriyaki o charakterystycznym, słodko-słonym aromacie. Bazuje on przede wszystkim na miodzie, sosie sojowym i ostrygowym, a także na słodkim syropie z agawy. Tuńczyka smażonego z przepisu od Abramczyk możesz zaserwować zarówno solo, jak i z ulubionymi dodatkami, np. ugotowanym ryżem do sushi lub kaszą gryczaną. Tak przyrządzony stek może również posłużyć jako wkładka do burgera lub – po pokrojeniu na mniejsze kawałki – jako uzupełnienie sałatki. Itadakimasu!
PRODUKT MROŻONY (dostępny w zamrażarkach)
PRODUKT SCHŁODZONY (dostępny w lodówkach)