Stek z tuńczyka w sosie teriyaki

SKŁADNIKI

  • 2 steki z tuńczyka marki Abramczyk
  • 3 łyżki sezamu
  • Sos sojowy 50 ml
  • Sos ostrygowy 1,5 łyżki
  • Sos rybny 1,5 łyżki
  • Miód 1 łyżka
  • Syrop z Agawy 1,5 łyżki
  • 60 ml wody
  • Olej ryżowy – do smażenia
  • Świeża limonka

PRZYGOTOWANIE

  1. Tuńczyka płuczemy i osuszamy papierowym ręcznikiem i wkładamy do miski.
  2. Do małej miseczki wlewamy sosy i syrop oraz wodę.
  3. Dokładnie ze sobą mieszamy.
  4. Gdy sos jest gotowy zalewamy nim tuńczyka.
  5. Odstawiamy do lodówki na około godzinę.
  6. Na patelni rozgrzewamy olej.
  7. Steki smażymy ok. 50-60 sekund z każdej strony.
  8. Gotowe steki obsypujemy sezamem i delikatnie skrapiamy sokiem limonki.
  9. Serwujemy z ulubionymi dodatkami.

Wybierz jeden z naszych produktów, aby przygotować to smaczne danie


PRODUKT MROŻONY (dostępny w zamrażarkach)

PRODUKT SCHŁODZONY (dostępny w lodówkach)

PolishEnglish
Share This