START
O nas
O nas
Historia
Abramczyk Team
Certyfikaty i wyróżnienia
Kariera
Środowisko
PO RYBY 2014-2020
Informacja o realizowanej strategii podatkowej
Polityka prywatności
Nasze produkty
Nasze najpopularniejsze gatunki
Ryby mrożone
Ryby schłodzone
Owoce morza
Produkty panierowane
Dania gotowe
Nasze przepisy
WSZYSTKO O RYBACH
Jesiotr – król ryb z długą historią i tradycją w polskiej kuchni
Ryby a ciąża — znaczenie ryb w kontekście zdrowia mamy i dziecka
Ryby słodkowodne czy morskie – których warto jeść więcej?
Dlaczego dzieci nie chcą jeść ryb i jak to naprawić?
Znaczenie ryb w profilaktyce chorób kardiologicznych
Łosoś – dlaczego warto go włączyć do diety?
Ryby chude – niezastąpione wsparcie w walce z niestrawnością
Ryby mrożone — czy są tak samo wartościowe jak świeże?
Ryba – z czym to się je? Czyli z jakimi dodatkami serwować potrawy rybne
Wszystko co warto wiedzieć o tuńczyku
Flądra – przydenny mieszkaniec Bałtyku
Nie tylko ryba – czyli owoce morza idealne na obiad
Dieta ichtiwegetariańska – pomysły na urozmaicenie jadłospisu
Jedz ryby, by żyć dłużej!
Naukowo udowodnione – ryby w diecie są niezastąpione
Renesans ryby mrożonej
Znaczenie ryb w żywieniu dzieci
Rozsmakuj się w rybie, a nie… w chemii!!!
Z morza na talerz – 3 sposoby przetwarzania ryb
Tajemnica pysznej ryby: minimum glazury, maksimum smaku
Ryba po grecku w nowej odsłonie
Aktualności
Kontakt
Szaszłyk krewetkowo-ananasowy
Start
/
Nasze przepisy
/
Szaszłyk krewetkowo-ananasowy
Jeśli spróbowałeś, oceń przepis
Składniki
2 opakowania krewetek 31-40 marki ABRAMCZYK
1 świeży ananas pokrojony w kostkę
2 łyżki posiekanej świeżej kolendry
2 łyżki posiekanej świeżej natki pietruszki
2 łyżki sosu sojowego
2 łyżki miodu
sok z limonki
2 ząbki czosnku
Przygotowanie
MARYNATA
Do średniej wielkości miseczki wyciskamy sok z limonki.
Dodajemy 2 łyżki sosu sojowego, 2 łyżki miodu, ½ drobno posiekanej papryczki chilli.
Przeciskamy przez praskę 2 ząbki czosnku.
Czosnek wrzucamy do miseczki.
Całość mieszamy.
SZASZŁYK
Krewetki rozmrażamy, płuczemy i osuszamy papierowym ręcznikiem.
Przygotowaną wcześniej marynatą zalewamy krewetki.
Odstawiamy na ok. 30 minut do lodówki.
Zamarynowane krewetki nadziewamy na patyczki na przemian z kawałkami ananasa.
Układamy na tacce i grillujemy ok. 4-7 minut na średnim ogniu.
Upieczone szaszłyki przed podaniem posypujemy natką i kolendrą.
Więcej przepisów na doskonałe dania z krewetek
Wybierz jeden z naszych produktów, aby przygotować to smaczne danie
PRODUKT MROŻONY (dostępny w zamrażarkach)
PRODUKT SCHŁODZONY (dostępny w lodówkach)
225 g
Krewetki białe
Rozmiar: 31-40
START
O nas
O nas
Historia
Abramczyk Team
Certyfikaty i wyróżnienia
Kariera
Środowisko
PO RYBY 2014-2020
Informacja o realizowanej strategii podatkowej
Polityka prywatności
Nasze produkty
Nasze najpopularniejsze gatunki
Ryby mrożone
Ryby schłodzone
Owoce morza
Produkty panierowane
Dania gotowe
Nasze przepisy
WSZYSTKO O RYBACH
Jesiotr – król ryb z długą historią i tradycją w polskiej kuchni
Ryby a ciąża — znaczenie ryb w kontekście zdrowia mamy i dziecka
Ryby słodkowodne czy morskie – których warto jeść więcej?
Dlaczego dzieci nie chcą jeść ryb i jak to naprawić?
Znaczenie ryb w profilaktyce chorób kardiologicznych
Łosoś – dlaczego warto go włączyć do diety?
Ryby chude – niezastąpione wsparcie w walce z niestrawnością
Ryby mrożone — czy są tak samo wartościowe jak świeże?
Ryba – z czym to się je? Czyli z jakimi dodatkami serwować potrawy rybne
Wszystko co warto wiedzieć o tuńczyku
Flądra – przydenny mieszkaniec Bałtyku
Nie tylko ryba – czyli owoce morza idealne na obiad
Dieta ichtiwegetariańska – pomysły na urozmaicenie jadłospisu
Jedz ryby, by żyć dłużej!
Naukowo udowodnione – ryby w diecie są niezastąpione
Renesans ryby mrożonej
Znaczenie ryb w żywieniu dzieci
Rozsmakuj się w rybie, a nie… w chemii!!!
Z morza na talerz – 3 sposoby przetwarzania ryb
Tajemnica pysznej ryby: minimum glazury, maksimum smaku
Ryba po grecku w nowej odsłonie
Aktualności
Kontakt
Share This
Facebook