Taco z polędwicami z dorsza

Jeśli spróbowałeś, oceń przepis

Składniki

  • 1 opakowanie polędwic z dorsza marki ABRAMCZYK
  • 8 tortilli kukurydzianych
  • 0,5 kg posiekanej kapusty czerwonej
  • 3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę
  • Pęczek kolendry – posiekany
  • 1 awokado
  • 1 czerwona cebula – posiekana
  • 1 limonka
  • 400g pomidorów – pokrojonych w kostkę
  • 4 rzodkiewki
  • chili w płatkach
  • chipotle w proszku
  • mielona kolendra
  • mielony kumin
  • kakao w proszku
  • 2 łyżki mąki
  • Masło klarowane do smażenia
  • kwaśna śmietana

Przygotowanie

  1. Mieszamy ze sobą składniki do przyprawienia ryby,
  2. polędwice kroimy na kawałki i obtaczamy przyprawami.
    W garnku rozgrzewamy oliwę. Podsmażamy na niej czosnek i cebulę.
  3. Dodajemy zielone pomidory i dusimy je do momentu, aż powstanie w miarę gęsty sos.
  4. Zdejmujemy z ognia i dodajemy skórkę z jednej limonki, połowę kolendry, 3 łyżki soku z limonki, całość doprawiamy solą i pieprzem.
  5. Kapustę doprawiamy do smaku solą, pieprzem i sokiem z limonki.
  6. Awokado rozgniatamy widelcem i również doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z limonki.
  7. Na rozgrzanym maśle smażymy kawałki ryby.
  8. Tortille podgrzewamy na patelni i formujemy je w łódeczki.
  9. Na dół nakładamy pastę z awokado, następnie kawałki ryby, kapustę i sos z pomidorów.
  10. Całość posypujemy świeżą kolendrą i polewamy kwaśną śmietaną.

Wybierz jeden z naszych produktów, aby przygotować to smaczne danie


PRODUKT MROŻONY (dostępny w zamrażarkach)

PRODUKT SCHŁODZONY (dostępny w lodówkach)

Share This