-
Mieszamy ze sobą składniki do przyprawienia ryby,
-
polędwice kroimy na kawałki i obtaczamy przyprawami.
W garnku rozgrzewamy oliwę. Podsmażamy na niej czosnek i cebulę.
-
Dodajemy zielone pomidory i dusimy je do momentu, aż powstanie w miarę gęsty sos.
-
Zdejmujemy z ognia i dodajemy skórkę z jednej limonki, połowę kolendry, 3 łyżki soku z limonki, całość doprawiamy solą i pieprzem.
-
Kapustę doprawiamy do smaku solą, pieprzem i sokiem z limonki.
-
Awokado rozgniatamy widelcem i również doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z limonki.
-
Na rozgrzanym maśle smażymy kawałki ryby.
-
Tortille podgrzewamy na patelni i formujemy je w łódeczki.
-
Na dół nakładamy pastę z awokado, następnie kawałki ryby, kapustę i sos z pomidorów.
-
Całość posypujemy świeżą kolendrą i polewamy kwaśną śmietaną.