1. Łososia płuczemy, osuszamy i zdejmujemy skórę. Mięso drobno siekamy. Przekładamy do miski dodajemy skórkę otartą z cytryny, sos sojowy, 1 łyżkę oliwy, i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Delikatnie mieszamy i przekładamy do lodówki na 15-20 minut.
2. Czerwoną cebulę drobno siekamy i posypujemy solą. Awokado obieramy, usuwamy pestkę i kroimy w kostkę. Skrapiamy sokiem z cytryny i delikatnie solimy. Mango obieramy, kroimy w kostkę i posypujemy płatkami chili. Delikatnie mieszamy. Ogórka kroimy w cienkie plasterki.
3. Na spód talerzyka układamy okrąg z plasterków ogórka. Następnie za pomocą ringów układamy warstwowo tatara – zaczynając od awokado, następnie cebula, łosoś i mango.
4. Dekorujemy plasterkami ogórka.
Smacznego!
Wybierz jeden z naszych produktów, aby przygotować to smaczne danie