Befsztyk tatarski – nazywany też potocznie tatarem – to bardzo popularna wśród Polaków przystawka przygotowywana z drobno siekanego mięsa wołowego. Firma Abramczyk przygotowała przepis na jej rybną alternatywę idealną na miłośników owoców morza! Tatar z łososia według naszego pomysłu serwowany jest z dodatkiem kwaśnego mango, aksamitnego awokado i świeżego ogórka. Intensywne połączenie sosu sojowego, soku z cytryny i płatków chili doskonale podkreśla aromat tej delikatnej ryby. Do skomponowania naszego tatara z łososia wykorzystaliśmy także czerwoną cebulę, która dodaje całej potrawie subtelnej słodyczy. Jeśli preferujesz jednak ostrzejsze smaki, możesz ją wymienić na odmianę białą. Tatar z łososia to egzotyczna alternatywa dla tradycyjnego befsztyku tatarskiego, która świetnie sprawdzi się na różnego rodzaju imprezach. Polecamy serwować go z dodatkiem świeżego pieczywa!
PRODUKT MROŻONY (dostępny w zamrażarkach)
PRODUKT SCHŁODZONY (dostępny w lodówkach)