Tatar z łososia z mango i awokado

4.7/5 - (ilość głosów: 6)

Składniki:

  • 1 opakowanie łososia pacyficznego keta
  • 1 duże mango
  • 1 awokado
  • 1 mała czerwona cebula
  • ½ długiego zielonego ogórka
  • ½ cytryny
  • skórka otarta z ½ cytryny
  • 2 łyżki sosu sojowego
  • sól
  • pieprz czarny grubo mielony
  • ½ łyżeczki płatków chili
  • oliwa


Sposób przygotowania


  • 1. Łososia płuczemy, osuszamy i zdejmujemy skórę. Mięso drobno siekamy. Przekładamy do miski dodajemy skórkę otartą z cytryny, sos sojowy, 1 łyżkę oliwy, i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Delikatnie mieszamy i przekładamy do lodówki na 15-20 minut.

  • 2. Czerwoną cebulę drobno siekamy i posypujemy solą. Awokado obieramy, usuwamy pestkę i kroimy w kostkę. Skrapiamy sokiem z cytryny i delikatnie solimy. Mango obieramy, kroimy w kostkę i posypujemy płatkami chili. Delikatnie mieszamy. Ogórka kroimy w cienkie plasterki.

  • 3. Na spód talerzyka układamy okrąg z plasterków ogórka. Następnie za pomocą ringów układamy warstwowo tatara – zaczynając od awokado, następnie cebula, łosoś i mango.

  • 4. Dekorujemy plasterkami ogórka. Smacznego!

Wybierz jeden z naszych produktów, aby przygotować to smaczne danie


PRODUKT MROŻONY (dostępny w zamrażarkach)

PRODUKT SCHŁODZONY (dostępny w lodówkach)

Share This