Wytrawny strudel z polędwicą z mintaja i porem

5/5 - (ilość głosów: 4)

Składniki:

  • 1 opakowanie (450 g – 4 szt) polędwicy z mintaja Abramczyk
  • sól
  • pieprz
  •  ½ cytryny
  • 3 białe części z pora
  • pęczek koperku
  • 3 łyżki masła
  • 1 łyżka oleju
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 opakowanie ciasta do pizzy


Sposób przygotowania


  • 1. Polędwice z mintaja posypujemy solą i pieprzem, a następnie skrapiamy sokiem z cytryny. Odstawiamy do lodówki na 15-20 minut.

  • 2. Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy olej i podsmażamy pokrojonego w plasterki pora – ok. 10-13 minut. Gdy por zmięknie dodajemy przeciśnięty czosnek i posiekany koperek. Dusimy kilka minut i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Odstawiamy farsz żeby przestygł. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 190 stopni.

  • 3. Rozwijamy arkusz ciasta do pizzy i nakładamy z jednej strony ciasta połowę przygotowanego nadzienia. Na nadzienie układamy 4 polędwice z mintaja, które przykrywamy pozostałym farszem.

  • 4. Całość zwijamy ciasno jak roladę (zaczynamy od dłuższego boku), następnie zlepiamy brzegi. Na koniec napinamy ciasto i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy ok. 30 minut. Podajemy np. z sosem grzybowym.

Wybierz jeden z naszych produktów, aby przygotować to smaczne danie


PRODUKT MROŻONY (dostępny w zamrażarkach)

PRODUKT SCHŁODZONY (dostępny w lodówkach)

Share This