450 g Morszczuka Argentyńskiego Abramczyk (filety bez skóry)
sól
biały pieprz
2-3 łyżki oleju
2 łyżki posiekanego koperku
700 g ziemniaków
przyprawa do dań z ziemniaków
1 mała cukinia
1 czerwona papryka
100 g parmezanu tartego
200 ml słodkiej śmietanki 30%
1 łyżeczka musztardy
2 jajka
Sposób przygotowania
1. Ziemniaki obieramy, gotujemy w osolonej wodzie do miękkości, studzimy i kroimy w plasterki.
2. Rybę kroimy w kostkę, skrapiamy olejem i posypujemy solą, białym pieprzem i koperkiem. Delikatnie mieszamy i odstawiamy na 15 minut
3. Polędwiczki z dorsza płuczemy i osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy w kostkę. Skrapiamy sokiem z ½ cytryny i oliwą z oliwek. Posypujemy solą, grubo mielonym pieprzem i koperkiem. Rybę odstawiamy na 15-20 minut.
4. Ziemniaki skrapiamy olejem i posypujemy przyprawą do dań z ziemniaków i solą.
Cukinię i paprykę kroimy w plasterki.
Żaroodporne naczynie do zapiekania smarujemy tłuszczem. Układamy warstwami ziemniaki, rybę i warzywa. Całość polewamy przygotowanym sosem.
Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 45 minut.
Przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki.
Smacznego!
Wybierz jeden z naszych produktów, aby przygotować to smaczne danie
Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie.ZgodaPolityka prywatności