ZUPA Z OWOCAMI MORZA Z MLECZKIEM KOKOSOWYM I POMIDORAMI

5/5

SKŁADNIKI

  • 800 g Australisa marki ABRAMCZYK
  • 200 g pomidory w puszcze
  • 30 g sosu sojowego
  • 20 ml oleju
  • 100 ml śmietany
  • 2 liście kaffiru
  • 80 g cebuli
  • 2 liście laurowe
  • 3 ząbki czosnku
  • 180 ml mleczka kokosowego
  • 30 g curry w paście
  • 300 ml wywaru
  • 40 g masła
  • 80 g pora
  • 70 g marchwi
  • 10 g świeżej kolendry
  • Świeże chilli do smaku
  • 120 g makaronu ryżowego
  • Sól i pieprz

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

1. Filet Australista pokrój w większe kawałki. 200 g z nich dopraw solą i pieprzem, skrop oliwą i usmaż.

2. Marchew i por pokrój w paski, chili i cebulę w plasterki. Drobno posiekaj czosnek i kolendrę.

3. Do rozgrzanej w garnku oliwy dodaj cebulę, masło, czosnek oraz pastę curry.

4. Następnie dodaj pomidory z puszki i nieusmażoną częśc filetów. Lekko wymieszaj i smaż przez kilka minut.

5. Całość zalej mleczkiem kokosowym, wywarem i śmietaną. Gotuj przez około 10 minut.

6. Dodaj posiekane chili, por, marchew oraz całe liście kaffiru.

7. Następnie dopraw sosem sojowym i wrzuć usmażoną wcześniej rybę. Gotuj przez 3-4 minuty.

8. Na sam koniec wsyp kolendrę. Podawaj z makaronem ryżowym.

WYBIERZ JEDEN Z NASZYCH PRODUKTÓW, ABY PRZYGOTOWAĆ TO SMACZNE DANIE

PRODUKT MROŻONY (dostępny w zamrażarkach)

PRODUKT SCHŁODZONY (dostępny w lodówkach)