BURGER Z GRILLOWANYM STEKIEM Z TUŃCZYKA
5/5
SKŁADNIKI
- 2 steki z tuńczyka marki Abramczyk
- 1 bakłażan
- 3 łyżki sosu sojowego
- 2 łyżki soku z limonki
- 1 łyżka octu ryżowego
- 1/2 łyżeczki imbiru
- szczypta pieprzu białego
- sól
- 2 łyżki masła
- Kilka gałązek posiekanej natki pietruszki
- 2 bułki do burgerów
- Awokado
- Zielony ogórek
- Mix ulubionych kiełków (np. brokuł, lucerna, rzodkiewka)
PRZYGOTOWANIE
- Steki z tuńczyka, płuczemy i osuszamy papierowym ręcznikiem.
- Sos sojowy, sok z limonki, oliwę, ocet oraz imbir, sól i pieprz dokładnie ze sobą mieszamy.
- Przygotowaną marynatą nacieramy steki.
- Odstawiamy na ok. 30 minut do lodówki.
- Zamarynowane steki grillujemy przez ok. 3-4 minuty z każdej strony.
- Masło, czosnek sól i natkę łączymy ze sobą delikatnie mieszając.
- Awokado, ogórka kroimy na cienkie plasterki.
- Bułkę kroimy na pół i grillujemy przez chwilkę na grillu aby była ciepła.
- Podpieczone bułki smarujemy czosnkowym masłem.
- Układamy grillowanego tuńczyka oraz warzywa.
WYBIERZ JEDEN Z NASZYCH PRODUKTÓW, ABY PRZYGOTOWAĆ TO SMACZNE DANIE
PRODUKT MROŻONY (dostępny w zamrażarkach)
PRODUKT SCHŁODZONY (dostępny w lodówkach)