Polędwica z dorsza smażona na maśle, sosem szpinakowo-pieczarkowym i młodymi ziemniakami
Strona główna / Przepisy / Łosoś / Dorsz Atlantycki ABRAMCZYK w sosie vichyssoise z ziemniakami brandade
5/5
SKŁADNIKI:
- Polędwica z dorsza czarnego ABRAMCZYK
- Sól, pieprz
- 80 g masła
- Gałązka tymianku
- 200 gram pieczarek
- 2 ząbki czosnku
- 200 ml śmietanki 30%
- 150 g świeżego szpinaku
- 300 g ziemniaków
- koperek
PRZYGOTOWANIE:
Na 80 g masła przez 3 minuty podsmażamy rybę z każdej strony, dodajemy rozmaryn.
W międzyczasie gotujemy ziemniaki.
Pieczarki i czosnek smażymy na maśle, zalewamy śmietanką, dusimy 3 minuty.
Następnie dodajemy szpinak i gotujemy przez 2 minuty
Ugotowane ziemniaki mieszamy z drobno posiekanym koperkiem. Smacznego!
WYBIERZ JEDEN Z NASZYCH PRODUKTÓW,
ABY PRZYGOTOWAĆ TO SMACZNE DANIE
PRODUKT MROŻONY (dostępny w zamrażarkach)
PRODUKT SCHŁODZONY (dostępny w lodówkach)