Polędwica z dorsza smażona na maśle, sosem szpinakowo-pieczarkowym i młodymi ziemniakami ​

5/5

SKŁADNIKI:

  • Polędwica z dorsza czarnego ABRAMCZYK
  • Sól, pieprz
  • 80 g masła
  • Gałązka tymianku
  • 200 gram pieczarek
  • 2 ząbki czosnku
  • 200 ml śmietanki 30%
  • 150 g świeżego szpinaku
  • 300 g ziemniaków 
  • koperek

PRZYGOTOWANIE:

  1. Na 80 g masła przez 3 minuty podsmażamy rybę z każdej strony, dodajemy rozmaryn.

  2. W międzyczasie gotujemy ziemniaki.

  3. Pieczarki i czosnek smażymy na maśle, zalewamy śmietanką, dusimy 3 minuty.

  4. Następnie dodajemy szpinak i gotujemy przez 2 minuty

  5. Ugotowane ziemniaki mieszamy z drobno posiekanym koperkiem. Smacznego!

WYBIERZ JEDEN Z NASZYCH PRODUKTÓW,
ABY PRZYGOTOWAĆ TO SMACZNE DANIE

PRODUKT MROŻONY (dostępny w zamrażarkach)

PRODUKT SCHŁODZONY (dostępny w lodówkach)