GRILLOWANE STEKI Z POLĘDWICY Z DORSZA CZARNEGO W ANANASOWEJ SALSIE
Start / Nasze przepisy/ Miruna w sosie…
5/5
SKŁADNIKI:
- 1 dorsz czarny XXL Abramczyk
- 1/3 ananasa
- 1 garść pomidorków koktajlowych
- 1 garść posiekanej pietruszki lub kolendry
- 1 szalotka
- 5 łyżek oliwy
- Szczypta cukru
- 1/2 limonki
- sól
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
- Dorsza czarnego XXL Abramczyk kroimy na mniejsze kawałki. Smarujemy go z dwóch stron 4 łyżkami oliwy i posypujemy solą. Grillujemy przez kilkanaście minut.
- Do miski przekładamy drobno pokrojonego ananasa, pomidorki koktajlowe i szalotkę.
- Dodajemy posiekaną pietruszkę lub kolendrę, 1 łyżkę oliwy, szczyptę soli i szczyptę cukru.
- Mieszamy i skrapiamy sokiem z limonki. Salsę przekładamy na ugrillowanego dorsza.
WYBIERZ JEDEN Z NASZYCH PRODUKTÓW,
ABY PRZYGOTOWAĆ TO SMACZNE DANIE
PRODUKT MROŻONY (dostępny w zamrażarkach)
PRODUKT SCHŁODZONY (dostępny w lodówkach)