GRILLOWANE STEKI Z POLĘDWICY Z DORSZA CZARNEGO W ANANASOWEJ SALSIE

Start / Nasze przepisy/ Miruna w sosie…

5/5

SKŁADNIKI:

  • 1 dorsz czarny XXL Abramczyk 
  • 1/3 ananasa
  • 1 garść pomidorków koktajlowych
  • 1 garść posiekanej pietruszki lub kolendry
  • 1 szalotka
  • 5 łyżek oliwy
  • Szczypta cukru
  • 1/2 limonki
  • sól

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

  1. Dorsza czarnego XXL Abramczyk kroimy na mniejsze kawałki. Smarujemy go z dwóch stron 4 łyżkami oliwy i posypujemy solą. Grillujemy przez kilkanaście minut.
  2. Do miski przekładamy drobno pokrojonego ananasa, pomidorki koktajlowe i szalotkę.
  3. Dodajemy posiekaną pietruszkę lub kolendrę, 1 łyżkę oliwy, szczyptę soli i szczyptę cukru.
  4. Mieszamy i skrapiamy sokiem z limonki. Salsę przekładamy na ugrillowanego dorsza.

WYBIERZ JEDEN Z NASZYCH PRODUKTÓW,
ABY PRZYGOTOWAĆ TO SMACZNE DANIE

PRODUKT MROŻONY (dostępny w zamrażarkach)

PRODUKT SCHŁODZONY (dostępny w lodówkach)