IMPREZOWE, CHRUPIĄCE ROLADKI Z TORTILLI Z WARZYWAMI I SURIMI
5/5
SKŁADNIKI:
- 1 opakowanie Suri Mari – paluszki surimi na chrupiąco
- 5 placków tortilli
- 5 rzodkiewek
- 1 awokado
- ½ czerwonej cebuli
- ½ czerwonej papryki
- 100 g kukurydzy z puszki
- 2 łyżki soku z cytryny
- ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki zmielonego pieprzu
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Czerwoną cebulę, czerwoną paprykę oraz rzodkiewkę drobno kroimy. Kukurydzę opłukujemy z zalewy. Awokado kroimy na pół, przekręcamy i pozbawiamy pestki. Obieramy je, a następnie środek blendujemy z sokiem z cytryny oraz solą i mielonym pieprzem.
2. Każdy placek tortilli smarujemy pastą z awokado. Następnie po całości posypujemy warzywami.
3. Paluszki Surimari przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Gotowe placuszki kroimy na mniejsze kawałki. Układamy je w pasek, z boku tortilli.
4. Tortillę zawijamy w rulonik, a boki „kleimy” pastą awokado. Tortillę kroimy ostrym nożem z ząbkami na mniejsze roladki. Każdą roladkę nabijamy na wykałaczkę.
WYBIERZ JEDEN Z NASZYCH PRODUKTÓW, ABY PRZYGOTOWAĆ TO SMACZNE DANIE
PRODUKT MROŻONY (dostępny w zamrażarkach)
PRODUKT SCHŁODZONY (dostępny w lodówkach)