KREMOWY ŁOSOŚ ZE SZPARAGAMI
5/5
SKŁADNIKI
- 0,6 kg dzikiego łososia marki ABRAMCZYK
- 3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę
- 1 drobno posiekana cebula
- Pęczek świeżych szparagów
- 2 łyżki mąki pszennej
- 2,5 szklanki mleka 3,2%
- 2 łyżki świeżo posiekanego koperku
- Sól i świeżo zmielony pieprz
- Klarowane masło do smażenia
PRZYGOTOWANIE
- Filety z łososia płuczemy i osuszamy papierowym ręcznikiem.
- Porcjujemy na mniejsze kawałki.
- Oprószamy solą i pieprzem.
- Smażymy z obu stron na patelni.
- Na patelni podsmażamy cebulę i czosnek .
- Dodajemy mąkę i zasmażamy mieszając.
- Następnie powoli zaczynamy dolewać mleko – cały czas intensywnie mieszając by sos był gładki.
- Gdy się zagotuje i zgęstnieje doprawiamy solą i pieprzem.
- Na patelnię dorzucamy oczyszczone szparagi.
- Przykrywamy pokrywką i gotujemy ok 4 minut.
- Następnie dorzucamy koperek i wkładamy kawałki ryby.
- Gotujemy pod przykryciem 5 minut.
- Po 5 minutach odstawiamy na ok 10 minut.
WYBIERZ JEDEN Z NASZYCH PRODUKTÓW, ABY PRZYGOTOWAĆ TO SMACZNE DANIE
PRODUKT MROŻONY (dostępny w zamrażarkach)
PRODUKT SCHŁODZONY (dostępny w lodówkach)