MIRUNA W SOSIE BERNEŃSKIM
5/5
SKŁADNIKI
- 300g Miruny
- 1 posiekana szalotka
- 2 łyżki octu winnego białego
- 2 żółtka jajka
- 70g masła
- 1 łyżka oleju
- posiekana garść szczypioru
- pieprz i sól do smaku
PRZYGOTOWANIE
- W rondelku bardzo drobno posiekaną szalotkę zalej octem, gotuj, aż połowa płynu odparuje.
- Ostudź.
- Szalotkę połącz z żółtkami, ubijaj trzepaczką, aż uzyskasz puszystą masę (możesz użyć miksera).
- Rozpuść masło.
- Następnie wolnym strumieniem wlewaj rozpuszczone masło do masy jajecznej.
- Sos dopraw do smaku.
- Rybę przypraw solą i pieprzem.
- Usmaż na lekko złoty kolor na mieszance łyżki masła i oleju.
- Ciepłą rybę polej wcześniej przygotowanym sosem.
- Posyp drobno posiekanym szczypiorkiem.
WYBIERZ JEDEN Z NASZYCH PRODUKTÓW, ABY PRZYGOTOWAĆ TO SMACZNE DANIE
PRODUKT MROŻONY (dostępny w zamrażarkach)
PRODUKT SCHŁODZONY (dostępny w lodówkach)