Miruna w sosie porowym
Start / Nasze przepisy/ Miruna w sosie…
5/5
SKŁADNIKI
- 500g filetów z miruny patagońskiej marki ABRAMCZYK
- 1 duży por
- 2 łyżki posiekanego koperku
- 3/4 szklanki posiekanego koperku
- 1/4 łyżeczki mielonej kolendry
- szczypta gałki muszkatołowej
- 1 łyżka oliwy
- 1 łyżka masła klarowanego
- sól i pieprz do smaku
PRZYGOTOWANIE
- Na oliwie zeszklij pokrojony w półtalarki por (możesz podlać go odrobiną wody).
- Dodaj kolendrę i gałkę muszkatołową
- Wlej śmietankę.
- Gotuj kilka minut, aż sos lekko zgęstnieje.
- Wyłącz palnik, dodaj koperek.
- Przypraw do smaku.
- Rybę podziel na porcję.
- Przypraw solą i pieprzem.
- Usmaż na klarowanym maśle.
- Rybę z sosem podawaj w towarzystwie puree ziemniaczanego.
WYBIERZ JEDEN Z NASZYCH PRODUKTÓW, ABY PRZYGOTOWAĆ TO SMACZNE DANIE
PRODUKT MROŻONY (dostępny w zamrażarkach)
PRODUKT SCHŁODZONY (dostępny w lodówkach)