MORSZCZUK W PANIERCE
5/5
SKŁADNIKI
- 1 opakowanie morszczuka argentyńskiego marki Abramczyk
- sok z limonki
- mielona gałka muszkatołowa
- mielona trawa cytrynowa
- mąka pszenna
- bułka tarta (drobna)
- 2 jaja
- olej ryżowy do smażenia
- sól oraz pieprz cytrynowy
PRZYGOTOWANIE
- Filety rozmrażamy, płuczemy i osuszamy papierowym ręcznikiem.
- Tak przygotowane przyprawiamy solą, pieprzem, gałką oraz trawą cytrynową.
- Odstawiamy na 2 godziny do lodówki.
- Mąkę, bułkę wysypujemy do dwóch miseczek.
- Do trzeciej miseczki wbijamy jajka i roztrzepujemy je widelcem.
- Na patelni rozgrzewamy olej.
- Każdy filet panierujemy najpierw w mące, później w jajku, a na koniec w bułce tartej.
- Smażymy na złocisty kolor.
WYBIERZ JEDEN Z NASZYCH PRODUKTÓW, ABY PRZYGOTOWAĆ TO SMACZNE DANIE
PRODUKT MROŻONY (dostępny w zamrażarkach)
PRODUKT SCHŁODZONY (dostępny w lodówkach)