MORSZCZUK W PŁATKACH MIGDAŁÓW
Morszczuk to ryba powszechnie polecana przez dietetyków. Jest lekkostrawna, niskokaloryczna i nie zawiera metali ciężkich. Jej niezwykle aromatyczne mięso świetnie smakuje po dowolnej obróbce termicznej i świetnie komponuje się z delikatnymi sosami. Filet z morszczuka według przepisu od firmy Abramczyk to świetna propozycja dla osób, które dbają o linię lub są na diecie redukcyjnej.
FILET Z MORSZCZUKA – PRZEPIS DLA ZABIEGANYCH
Filety z morszczuka są niezwykle soczyste i pełne aromatu. Świetnie smakują nawet bez jakichkolwiek dodatków. Dlatego filety z morszczuka według naszego przepisu są doprawione tylko i wyłącznie solą i pieprzem, dzięki czemu można w pełni cieszyć się wyjątkowym smakiem tej ryby. Jego smak podkreśla jedynie delikatny sos śmietanowy, który podkreśla kruchość każdego kęsa. Ciekawym akcentem są również przyrumienione płatki migdałów. Dodają one tej potrawie wyjątkowej chrupkości i delikatnej słodyczy. Danie można wykończyć kilkoma listkami świeżej kolendry lub bazylii i zaserwować z dzikim ryżem. Filet z morszczuka według przepisów od firmy Abramczyk zawsze smakuje i wygląda tak, jakby właśnie zaserwowano go w luksusowej restauracji!
SKŁADNIKI
- 400 g filetów z Morszczuka argentyńskiego bez skóry marki Abramczyk
- sok z 1 cytryny
- sól
- pieprz czarny
- mąka
- 100 g płatków migdałowych
- dziki ryż
- sos śmietanowy
PRZYGOTOWANIE
- Morszczuka osuszyć, najlepiej papierowym ręcznikiem
- Oprószyć solą, pieprzem i odstawić w chłodne miejsce
- Smażyć na rozgrzanej oliwie
- Płatki migdałów przyrumienić na suchej patelni
- Rybę podawać oprószoną płatkami migdałów z sosem śmietanowym i dzikim ryżem
WYBIERZ JEDEN Z NASZYCH PRODUKTÓW, ABY PRZYGOTOWAĆ TO SMACZNE DANIE
PRODUKT MROŻONY (dostępny w zamrażarkach)
PRODUKT SCHŁODZONY (dostępny w lodówkach)