SAŁATKA Z POLĘDWICY Z DORSZA
5/5
SKŁADNIKI
- 300 g polędwiczek z dorsza marki ABRAMCZYK
- 2-3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę
- sól, pieprz oraz szczypta szafranu
- sok z limonki
- Mix ulubionych sałat
- Żółta papryka
- Mała cukinia
- Czerwona papryka
- Kiełki rzeżuchy
- Kilka gałązek świeżego tymianku
- Kilka płatków sera Grana Padano
- Oliwa z oliwek
PRZYGOTOWANIE
- Polędwiczki rozmrażamy, płuczemy i osuszamy papierowym ręcznikiem.
- Osuszoną rybę skrapiamy sokiem z limonki i nacieramy czosnkiem
- Doprawiamy solą, świeżo zmielonym pieprzem oraz przyprawami.
- Na koniec skrapiamy oliwą i zostawiamy na 30 minut by się zamarynowały.
- Cukinie tniemy w cienkie plastry i skrapiamy oliwą z oliwek.
- Układamy na talerzach sałatę, dodajemy paprykę, kiełki oraz tymianek.
- Rozgrzewamy patelnię i na oliwie smażymy polędwiczki po ok. 2 minuty z każdej strony oraz cukinię.
- Podsmażone polędwiczki układamy na sałacie
- Całość skrapiamy wszystko oliwą i sokiem z limonki.
- Na tarce o dużych oczkach ścieramy ser.
- Płatki startego sera układamy na sałatce.
WYBIERZ JEDEN Z NASZYCH PRODUKTÓW, ABY PRZYGOTOWAĆ TO SMACZNE DANIE
PRODUKT MROŻONY (dostępny w zamrażarkach)
PRODUKT SCHŁODZONY (dostępny w lodówkach)