SANDACZ W MAŚLE Z PORAMI
5/5
SKŁADNIKI
- 1kg filetów sandacza marki Abramczyk
- 2 długie pory
- 2 marchewki
- 1/2 kostki masła
- Przyprawy: kostka rosołowa, sól, świeżo mielony pieprz
PRZYGOTOWANIE
- Sandacza rozmrażamy i kroimi na pół
- W garnku przygotowujemy wywar z kostki rosołowej.
- Pory kroimy na drobne plasterki, marchewkę ścieramy na tarce i warzywa wrzucamy do gorącego bulionu.
- Gotujemy ok. 8 minut i dokładamy rybę.
- Gotujemy do „zbielenia”, aż mięso zetnie się i będzie wyglądać na ugotowane.
- Na patelni rozpuszczamy masło, rybę wyjmujemy z bulionu i przekładamy na patelnię, warzywa odsączamy i dodajemy do ryby.
- Dusimy na maśle pod przykryciem ok. 10 minut.
- Podajemy z bagietką lub ulubionymi dodatkami.
WYBIERZ JEDEN Z NASZYCH PRODUKTÓW, ABY PRZYGOTOWAĆ TO SMACZNE DANIE
PRODUKT MROŻONY (dostępny w zamrażarkach)
PRODUKT SCHŁODZONY (dostępny w lodówkach)