SANDACZ Z KAPARAMI
Niesamowity smak tradycyjnego polskiego dania wzbogacony włoskim akcentem
5/5
SKŁADNIKI
- 3 filety z Sandacza ze skórką
- trochę maki ziemniaczanej
- łyżka kaparów w zalewie
- czubata łyżka masła
- skórka z jednej cytryny+ sok z cytryny do smaku
- sól
- pieprz
- olej do smażenia
- surówka mix
PRZYGOTOWANIE
- Filety opłukać pod bieżącą wodą, dobrze osuszyć na papierowych ręcznikach,
- posolić i popieprzyć.
- Oprószyć mąką i dobrze strząsnąć nadmiar.
- Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć kawałki ryby z obu stron (najpierw od strony skórki).
- Wyjąć i odsączyć na papierowych ręcznikach.
- Patelnię umyć. Na czystej patelni rozpuścić masło (na małym ogniu, żeby masło nie zbrązowiało)
- Dodać lekko posiekane kapary, skórkę otartą z cytryny i trochę soku.
- Włożyć usmażone filety i polać je masłem z wierzchu. Podawać od razu.
WYBIERZ JEDEN Z NASZYCH PRODUKTÓW, ABY PRZYGOTOWAĆ TO SMACZNE DANIE
PRODUKT MROŻONY (dostępny w zamrażarkach)
PRODUKT SCHŁODZONY (dostępny w lodówkach)