DORSZ W SOSIE ŚMIETANOWO-SZPINAKOWYM PODANY NA SPAGHETTI Z CUKINII
DORSZ W SOSIE ŚMIETANOWO-SZPINAKOWYM PODANY NA SPAGHETTI Z CUKINII 5/5 SKŁADNIKI: Dorsz czarny 300 g Masło 20 g Oregano/papryka słodka/kurkuma (szczypta) Cytryna 1 szt. Białe wino 20 ml Śmietanka do sosów ok200ml Mąka pszenna 20g Sól/biały pieprz Szpinak 1 paczka (można zastąpić mrożonym) Szczypiorek 1 pęczek Czosnek 10g Cukinia 1szt Oliwa 20g Skrobia ziemniaczana […]
ZUPA RYBNA Z MIRUNY NOWOZELANDZKIEJ W STYLU AZJATYCKIM
ZUPA RYBNA Z MIRUNY NOWOZELANDZKIEJ W STYLU AZJATYCKIM Miruna nowozelandzka jest świetną i bardzo prostą w przyrządzeniu rybą, chociażby dlatego że praktycznie nie ma ości, jest bardzo soczysta i świetnie nadaje się do zupy rybnej, którą dzisiaj przyrządzimy. 5/5 SKŁADNIKI: Filet z miruny nowozelandzkiej 500 g Olej sezamowy 15 ml Nori 1 opakowanie Woda […]
MARYNOWANE KREWETKI W TRZECH SMAKACH
marynowane krewetki w trzech smakach 5/5 SKŁADNIKI: 1 opakowanie krewetek w marynacie Abramczyk (dowolny smak) Pół pęczka rzodkiewki 1 pęczek zielonych szparagów lub 1 cukinia 100 g pomidorków koktajlowych 1/2 czerwonej cebuli 70 g sera feta PRZYGOTOWANIE Pęczek szparagów lub cukinię pokrojoną w słupki grillujemy, a następnie przekładamy do miski. Dodajemy pokrojone pomidorki koktajlowe, […]
GRILLOWANE STEKI Z POLĘDWICY Z DORSZA CZARNEGO W ANANSOWEJ SALSIE
GRILLOWANE STEKI Z POLĘDWICY Z DORSZA CZARNEGO W ANANASOWEJ SALSIE Start / Nasze przepisy/ Miruna w sosie… 5/5 SKŁADNIKI: 1 dorsz czarny XXL Abramczyk 1/3 ananasa 1 garść pomidorków koktajlowych 1 garść posiekanej pietruszki lub kolendry 1 szalotka 5 łyżek oliwy Szczypta cukru 1/2 limonki sól SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Dorsza czarnego XXL Abramczyk kroimy na […]
AUSTRALIS Z PESTO Z ZIELONEGO GROSZKU I PŁATKAMI MIGDAŁOWYMI
Australis z pesto z zielonego groszku i płatkami migdałowymi 5/5 SKŁADNIKI NA NALEŚNIKI: 1 Morszczuk Australijski filet XXL Abramczyk 250 g groszku zielonego 50 g twardego, dojrzewającego sera 3 łyżki pestek dyni 3 ząbki czosnku 5 łyżek oliwy 2 łyżki mąki pszennej 5 łyżek płatków migdała Olej do smażenia Sól Do podania: talarki ziemniaków […]
ZIELONE NALEŚNIKI Z DZIKIM ŁOSOSIEM PACYFICZNYM
ZIELONE NALEŚNIKI Z DZIKIM ŁOSOSIEM PACYFICZNYM 5/5 SKŁADNIKI NA NALEŚNIKI: 150 g mąki pszennej 150 ml wody 200 ml mleka 100 g świeżego szpinaku 2 jajka 1 łyżka oleju Sól, pieprz do smaku Odrobina oleju do smażenia NADZIENIE: 2/3 fileta z dzikiego łososia pacyficznego XX Abramczyk 300 g serka śmietankowego 100 g świeżego szpinaku […]
KANAPKA Z DORSZEM I SOSEM TATARSKIM
KANAPKA Z DORSZEM I SOSEM TATARSKIM 5/5 SKŁADNIKI 4 filety polędwice z dorsza marki Abramczyk 4 bułeczki Mąka Oliwa z oliwek Masło Kilka plasterków zielonego ogórka Kilka listków ulubionej sałaty Kilka krążków cebulki SOS TATARSKI 3 łyżki majonezu 3 łyżki gęstej śmietany (min. 18%) 2 drobno posiekane ogórki konserwowe 2 drobno posiekane marynowane grzybki 2 łyżki […]
STEK Z TUŃCZYKA W SOSIE TERIYAKI
STEK Z TUŃCZYKA W SOSIE TERIYAKI Stek z tuńczyka to świetna alternatywa dla tego wołowego. Jest równie soczysty, apetyczny i może być wykorzystany w różnych potrawach. Tuńczyk z patelni cieszy się dużą popularnością przede wszystkim w Japonii, czyli w kraju, w którym odnotowuje się największe spożycie tej ryby. Nic nie stoi jednak na przeszkodzie, aby […]
SANDACZ W MAŚLE Z PORAMI
SANDACZ W MAŚLE Z PORAMI 5/5 SKŁADNIKI 1kg filetów sandacza marki Abramczyk 2 długie pory 2 marchewki 1/2 kostki masła Przyprawy: kostka rosołowa, sól, świeżo mielony pieprz PRZYGOTOWANIE Sandacza rozmrażamy i kroimi na pół W garnku przygotowujemy wywar z kostki rosołowej. Pory kroimy na drobne plasterki, marchewkę ścieramy na tarce i warzywa wrzucamy do […]
KREWETKOWE DIM SUM
KREWETKOWE DIM SUM Dim sum to chińskie określenie na przeróżne przekąski spożywane do herbaty. Najczęściej jest ono jednak stosowane w kontekście niewielkich pierożków idealnych na jeden kęs. Dim sum to świetna propozycja na wytrawną przystawkę, którą można zaserwować gościom zamiast ciasta i cukierków. Sprawdź nasz przepis na orientalne pierożki z farszem z białych krewetek! ORIENTALNA […]