Dorsz Atlantycki ABRAMCZYK w sosie vichyssoise z ziemniakami brandade

Polędwica z dorsza smażona na maśle, sosem szpinakowo-pieczarkowym i młodymi ziemniakami ​  5/5 SKŁADNIKI: Polędwica z dorsza czarnego ABRAMCZYK Sól, pieprz 80 g masła Gałązka tymianku 200 gram pieczarek 2 ząbki czosnku 200 ml śmietanki 30% 150 g świeżego szpinaku 300 g ziemniaków  koperek PRZYGOTOWANIE: Na 80 g masła przez 3 minuty podsmażamy rybę […]

Krewetki w sosie Marie Rose

jakie są owoce morza

Krewetki w sosie marie rose  5/5 SKŁADNIKI: 1 opakowanie białych krewetek marki ABRAMCZYK 1 łyżka masła szczypta soli 2 łyżki majonezu 1 łyżka ketchupu 1 łyżka sosu sojowego 3-4 krople soku z cytryny szczypta wędzonej papryki mieszanka sałat pomidorki cherry ogórek PRZYGOTOWANIE: Na łyżce masła podsmażamy  przez 2-3 minuty białe krewetki, przyprawiamy szczyptą soli. […]

Dorsz Atlantycki ABRAMCZYK w sosie vichyssoise z ziemniakami brandade

Dorsz Atlantycki ABRAMCZYK w sosie vichyssoise z ziemniakami brandade  5/5 SKŁADNIKI: Porcje filetów bez skóry z dorsza atlantyckiego marki ABRAMCZYK Sól i pieprz Masło- 60 gr Ziemniaki- 300 gr Woda – 200 ml Koperek – garść Czosnek – 1 ząbek Cebulka szalotka – 1 szt. Por – 1 szt. Majeranek, Tymianek Wywar rybny, mięsny […]

DORSZ W SOSIE ŚMIETANOWO-SZPINAKOWYM PODANY NA SPAGHETTI Z CUKINII

DORSZ W SOSIE ŚMIETANOWO-SZPINAKOWYM PODANY NA SPAGHETTI Z CUKINII  5/5 SKŁADNIKI: Dorsz czarny 300 g Masło 20 g Oregano/papryka słodka/kurkuma (szczypta) Cytryna 1 szt. Białe wino 20 ml Śmietanka do sosów ok200ml Mąka pszenna 20g Sól/biały pieprz Szpinak 1 paczka (można zastąpić mrożonym) Szczypiorek 1 pęczek Czosnek 10g Cukinia 1szt Oliwa 20g Skrobia ziemniaczana […]

ZUPA RYBNA Z MIRUNY NOWOZELANDZKIEJ W STYLU AZJATYCKIM

ZUPA RYBNA Z MIRUNY NOWOZELANDZKIEJ W STYLU AZJATYCKIM Miruna nowozelandzka jest świetną i bardzo prostą w przyrządzeniu rybą, chociażby dlatego że praktycznie nie ma ości, jest bardzo soczysta i świetnie nadaje się do zupy rybnej, którą dzisiaj przyrządzimy.  5/5 SKŁADNIKI: Filet z miruny nowozelandzkiej 500 g Olej sezamowy 15 ml Nori 1 opakowanie Woda […]

MARYNOWANE KREWETKI W TRZECH SMAKACH​

marynowane krewetki w trzech smakach  5/5 SKŁADNIKI: 1 opakowanie krewetek w marynacie Abramczyk (dowolny smak) Pół pęczka rzodkiewki 1 pęczek zielonych szparagów lub 1 cukinia  100 g pomidorków koktajlowych  1/2 czerwonej cebuli 70 g sera feta  PRZYGOTOWANIE Pęczek szparagów lub cukinię pokrojoną w słupki grillujemy, a następnie przekładamy do miski. Dodajemy pokrojone pomidorki koktajlowe, […]

GRILLOWANE STEKI Z POLĘDWICY Z DORSZA CZARNEGO W ANANSOWEJ SALSIE

GRILLOWANE STEKI Z POLĘDWICY Z DORSZA CZARNEGO W ANANASOWEJ SALSIE Start / Nasze przepisy/ Miruna w sosie…  5/5 SKŁADNIKI: 1 dorsz czarny XXL Abramczyk  1/3 ananasa 1 garść pomidorków koktajlowych 1 garść posiekanej pietruszki lub kolendry 1 szalotka 5 łyżek oliwy Szczypta cukru 1/2 limonki sól SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Dorsza czarnego XXL Abramczyk kroimy na […]

AUSTRALIS Z PESTO Z ZIELONEGO GROSZKU I PŁATKAMI MIGDAŁOWYMI

Australis z pesto z zielonego groszku i płatkami migdałowymi  5/5 SKŁADNIKI NA NALEŚNIKI: 1 Morszczuk Australijski filet XXL Abramczyk 250 g groszku zielonego 50 g twardego, dojrzewającego sera 3 łyżki pestek dyni 3 ząbki czosnku 5 łyżek oliwy 2 łyżki mąki pszennej 5 łyżek płatków migdała Olej do smażenia Sól Do podania: talarki ziemniaków […]

ZIELONE NALEŚNIKI Z DZIKIM ŁOSOSIEM PACYFICZNYM

ZIELONE NALEŚNIKI Z DZIKIM ŁOSOSIEM PACYFICZNYM  5/5 SKŁADNIKI NA NALEŚNIKI: 150 g mąki pszennej 150 ml wody 200 ml mleka 100 g świeżego szpinaku 2 jajka 1 łyżka oleju Sól, pieprz do smaku Odrobina oleju do smażenia NADZIENIE: 2/3 fileta z dzikiego łososia pacyficznego XX Abramczyk 300 g serka śmietankowego 100 g świeżego szpinaku […]

KANAPKA Z DORSZEM I SOSEM TATARSKIM

KANAPKA Z DORSZEM I SOSEM TATARSKIM  5/5 SKŁADNIKI 4 filety polędwice z dorsza marki Abramczyk 4 bułeczki Mąka Oliwa z oliwek Masło Kilka plasterków zielonego ogórka Kilka listków ulubionej sałaty Kilka krążków cebulki SOS TATARSKI 3 łyżki majonezu 3 łyżki gęstej śmietany (min. 18%) 2 drobno posiekane ogórki konserwowe 2 drobno posiekane marynowane grzybki 2 łyżki […]