STEK Z TUŃCZYKA W SOSIE TERIYAKI
STEK Z TUŃCZYKA W SOSIE TERIYAKI Stek z tuńczyka to świetna alternatywa dla tego wołowego. Jest równie soczysty, apetyczny i może być wykorzystany w różnych potrawach. Tuńczyk z patelni cieszy się dużą popularnością przede wszystkim w Japonii, czyli w kraju, w którym odnotowuje się największe spożycie tej ryby. Nic nie stoi jednak na przeszkodzie, aby […]
SANDACZ W MAŚLE Z PORAMI
SANDACZ W MAŚLE Z PORAMI 5/5 SKŁADNIKI 1kg filetów sandacza marki Abramczyk 2 długie pory 2 marchewki 1/2 kostki masła Przyprawy: kostka rosołowa, sól, świeżo mielony pieprz PRZYGOTOWANIE Sandacza rozmrażamy i kroimi na pół W garnku przygotowujemy wywar z kostki rosołowej. Pory kroimy na drobne plasterki, marchewkę ścieramy na tarce i warzywa wrzucamy do […]
KREWETKOWE DIM SUM
KREWETKOWE DIM SUM Dim sum to chińskie określenie na przeróżne przekąski spożywane do herbaty. Najczęściej jest ono jednak stosowane w kontekście niewielkich pierożków idealnych na jeden kęs. Dim sum to świetna propozycja na wytrawną przystawkę, którą można zaserwować gościom zamiast ciasta i cukierków. Sprawdź nasz przepis na orientalne pierożki z farszem z białych krewetek! ORIENTALNA […]
PIKANTNA SAŁATKA Z GOTOWANYMI KALMARAMI
PIKANTNA SAŁATKA Z GOTOWANYMI KALMARAMI Kalmary powoli zyskują na popularności w Polsce. Wiele osób nie wie jednak, jak je wykorzystać w codziennych posiłkach. Jeśli chcesz spróbować kalmarów, nasz przepis na pikantną sałatkę to coś dla Ciebie! Świetnie sprawdzi się zarówno jako samodzielne danie, jak i dodatek do innych potraw. Kalmary gotowane według naszego przepisu są […]
MIRUNA W SOSIE BERNEŃSKIM
MIRUNA W SOSIE BERNEŃSKIM 5/5 SKŁADNIKI 300g Miruny 1 posiekana szalotka 2 łyżki octu winnego białego 2 żółtka jajka 70g masła 1 łyżka oleju posiekana garść szczypioru pieprz i sól do smaku PRZYGOTOWANIE W rondelku bardzo drobno posiekaną szalotkę zalej octem, gotuj, aż połowa płynu odparuje. Ostudź. Szalotkę połącz z żółtkami, ubijaj trzepaczką, aż […]
MINTAJ ZAPIEKANY Z ZIEMNIACZKAMI
MINTAJ ZAPIEKANY Z ZIEMNIACZKAMI Mintaj to świetna alternatywa dla dorsza. Jest równie pyszny i aromatyczny, a dzięki technologii stosowanej przez firmę Abramczyk zachowuje swój morski aromat po nawet rozmrożeniu. Mintaj z piekarnika przygotowany według naszego przepisu to smaczny pomysł na zdrowy, a przy tym sycący obiad. Dodatek chrupiących ziemniaków i pieczonych pomidorów idealnie podkreśla delikatną […]
KULKI Z DORSZA PO TAJSKU
KULKI Z DORSZA PO TAJSKU 5/5 SKŁADNIKI 500 g dorsza czarnego marki Abramczyk 1 posiekana papryczka chilli 1 limonka 3 posiekane cebulki dymki 2 łyżki posiekanej świeżej mięty 3 łyżki posiekanej świeżej kolendry Olej kokosowy do smażenia Sól i pieprz do smaku PRZYGOTOWANIE Dorsza rozmrażamy, płuczemy pod bieżąca wodą i osuszamy. Następnie kroimy na kawałki. Wyparzamy limonkę we […]
FARFALLE Z ŁOSOSIEM W SOSIE ŚMIETANOWYM
FARFALLE Z ŁOSOSIEM W SOSIE ŚMIETANOWYM Farfalle to jeden z najstarszych rodzajów włoskich makaronów. Wyróżnia się charakterystycznym kształtem, który porównuje się do motyli lub wachlarzy. Ta pasta świetnie komponuje się z aromatycznymi sosami i delikatnymi mięsami. Makaron farfalle z łososiem według przepisu Abramczyk to zatem świetna propozycja dla smakoszy śródziemnomorskiej kuchni! Gęsty sos śmietanowy, otulający […]
SZASZŁYK Z ŁOSOSIA
SZASZŁYK Z ŁOSOSIA 5/5 SKŁADNIKI 1 opakowanie filetów z łososia marki Abramczyk 2 średnie czerwone cebule 1 czerwona papryka 1 żołta papryka 1 zielona papryka świeży tymianek cytryna patyczki do szaszłyków (moczymy godzinę w zimnej wodzie przed użyciem) Ulubione zioła (bazylia, koperek, natka, tymianek..) MARYNATA 4 łyżki octu balsamicznego 1 łyżka oliwy z oliwek […]
ORIENTALNA SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM
ORIENTALNA SAŁATKA Z TUŃCZYKIEM Tuńczyk to niezaprzeczalny król dzikich wód. Ta masywna ryba zachwyca koneserów swoim soczystym, aromatycznym mięsem. Pora, by zakrólował również na Twoim stole! Przedstawiamy przepis na prostą, orientalną sałatkę z tuńczykiem, która jest niezwykle lekka, a przy tym bardzo treściwa. Grillowany bakłażan dodaje chrupkości i charakterystycznego, gorzkiego posmaku. Równoważy go ocet balsamiczny […]