BURGER Z GRILLOWANYM STEKIEM Z TUŃCZYKA
BURGER Z GRILLOWANYM STEKIEM Z TUŃCZYKA 5/5 SKŁADNIKI 2 steki z tuńczyka marki Abramczyk 1 bakłażan 3 łyżki sosu sojowego 2 łyżki soku z limonki 1 łyżka octu ryżowego 1/2 łyżeczki imbiru szczypta pieprzu białego sól 2 łyżki masła Kilka gałązek posiekanej natki pietruszki 2 bułki do burgerów Awokado Zielony ogórek Mix ulubionych kiełków […]
KOTLECIKI Z MORSZCZUKA
KOTLECIKI Z MORSZCZUKA Kotlety mielone to tradycyjny obiad niedzielny, często podawane na zmianę ze schabowymi. Dzisiaj prezentujemy ich rybną alternatywę! Kotleciki z morszczuka prosto z piekarnika z pewnością urozmaicą posiłek jedzony w rodzinnym gronie. Do ich przygotowania potrzebujesz zaledwie kilku składników i ulubionych przypraw. KOTLECIKI Z MORSZCZUKA ARGENTYŃSKIEGO – NASZ PRZEPIS Masa na kotleciki powstaje […]
MORSZCZUK W PANIERCE
MORSZCZUK W PANIERCE 5/5 SKŁADNIKI 1 opakowanie morszczuka argentyńskiego marki Abramczyk sok z limonki mielona gałka muszkatołowa mielona trawa cytrynowa mąka pszenna bułka tarta (drobna) 2 jaja olej ryżowy do smażenia sól oraz pieprz cytrynowy PRZYGOTOWANIE Filety rozmrażamy, płuczemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Tak przygotowane przyprawiamy solą, pieprzem, gałką oraz trawą cytrynową. Odstawiamy na […]
SANDACZ PO LWOWSKU
SANDACZ PO LWOWSKU Sandacz to jedna z najszlachetniejszych ryb, która żyje w polskich wodach. W wydaniu lwowskim nabiera wyjątkowej pikanterii, świetnie kontrastującej z delikatnym mięsem. Odpowiada za to dodatek tartego chrzanu i świeżo mielonego pieprzu. Sandacz pieczony po lwowsku zachowuje również idealny balans między maślaną konsystencją i lekkością. Odpowiadają za niego sok z cytryny oraz […]
LIMONKOWA ZAPIEKANKA Z SANDACZEM I WARZYWAMI
LIMONKOWA ZAPIEKANKA Z SANDACZEM I WARZYWAMI 5/5 SKŁADNIKI 2 opakowania filetów z sandacza marki Abramczyk 300 ml śmietanki (30%) 1 pokrojony w plasterki por 50 g masła 1 drobno posiekana cebulka 5 posiekanych łyżek natki pietruszki otarta skórka z limonki 100 g sera Grana Padano startego na tarce 0,5 kg obranych i pokrojonych w […]
POLĘDWICZKI Z MINTAJA W SOSIE RABARBAROWYM
POLĘDWICZKI Z MINTAJA W SOSIE RABARBAROWYM 5/5 SKŁADNIKI 3 opakowania polędwiczek mintaja marki Abramczyk 5 ząbków czosnku pokrojonych w plasterki sól i pieprz oliwa z oliwek folia aluminiowa 1-2 limonki pokrojone w plasterki masło SOS 450 g rabarbaru 5 łyżek jagód 400 ml białego wina Cukier brązowy Sól i świeżo mielony pieprz PRZYGOTOWANIE Polędwicę […]
WŁOSKA ZUPA Z OWOCAMI MORZA
WŁOSKA ZUPA Z OWOCAMI MORZA Zupy – czy to na gorąco, czy na zimno – są niezawodne latem. Gdy za oknem świeci słońce, a termometry wskazują wysokie temperatury, niekoniecznie mamy ochotę na jedzenie ciężkich potraw. W takie dni świetnie sprawdzi się zupa rybna według przepisu od Abramczyk. Jest bardzo lekka, a przy tym niezwykle pożywna […]
SAŁATKA Z OWOCAMI MORZA
SAŁATKA Z OWOCAMI MORZA Sałatka z owocami morza to świetny pomysł na letnią przystawkę. Sprawdzi się zarówno jako pojedyncze danie, jak i dodatek do np. rybnych kotletów lub steków z tuńczyka. Nasz przepis na sałatkę z owocami morza wykorzystuje mieszankę skomponowaną przez firmę Abramczyk. Znajdują się w niej skorupiaki i mięczaki morskie, które przed zamrożeniem […]
KREMOWY ŁOSOŚ ZE SZPARAGAMI
KREMOWY ŁOSOŚ ZE SZPARAGAMI 5/5 SKŁADNIKI 0,6 kg dzikiego łososia marki ABRAMCZYK 3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę 1 drobno posiekana cebula Pęczek świeżych szparagów 2 łyżki mąki pszennej 2,5 szklanki mleka 3,2% 2 łyżki świeżo posiekanego koperku Sól i świeżo zmielony pieprz Klarowane masło do smażenia PRZYGOTOWANIE Filety z łososia płuczemy i osuszamy […]
CUKINIA FASZEROWANA DORSZEM
CUKINIA FASZEROWANA DORSZEM 5/5 SKŁADNIKI 2 opakowania filetów z dorsza czarnego marki ABRAMCZYK 6 okrągłych cukinii 2 serki typu Mozzarella pokrojone w kostkę 4 łyżki śmietany 18% 1 łyżka soku z limonki 150 g ryżu jaśminowego Kilka posiekanych suszonych pomidorków 1 drobno posiekana cebulka 2 przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku 2 łyżki posiekanego koperku […]