ZIELONE NALEŚNIKI Z DZIKIM ŁOSOSIEM PACYFICZNYM

5/5

SKŁADNIKI NA NALEŚNIKI:

  • 150 g mąki pszennej
  • 150 ml wody
  • 200 ml mleka
  • 100 g świeżego szpinaku
  • 2 jajka
  • 1 łyżka oleju
  • Sól, pieprz do smaku
  • Odrobina oleju do smażenia

NADZIENIE:

  • 2/3 fileta z dzikiego łososia pacyficznego XX Abramczyk
  • 300 g serka śmietankowego
  • 100 g świeżego szpinaku
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka oliwy Sól,
  • pieprz do smaku

PRZYGOTOWANIE

  1. Łososia kroimy na 4 części. Posypujemy szczyptą soli i pieprzu.
  2. Pieczemy przez ok. 15 minut w 200 stopniach.
  3. Na oliwie podsmażamy drobno pokrojony czosnek oraz szpinak przez 5 minut.
  4. Doprawiamy solą i pieprzem.
  5. Jajka blendujemy z solą, pieprzem, wodą, mlekiem, olejem, mąką i szpinakiem.
  6. Patelnię do naleśników mocno rozgrzewamy z odrobiną oleju.
  7. Masę na naleśniki nalewamy chochelką na patelnię i smażymy naleśniki z dwóch stron.
  8. Usmażone naleśniki smarujemy serkiem śmietankowym, układamy podsmażony szpinak i kawałki łososia.
  9. Zawijamy naleśniki w rulony.
  10. Podajemy ze świeżymi ziołami.

WYBIERZ JEDEN Z NASZYCH PRODUKTÓW,
ABY PRZYGOTOWAĆ TO SMACZNE DANIE

PRODUKT MROŻONY (dostępny w zamrażarkach)

PRODUKT SCHŁODZONY (dostępny w lodówkach)