Australis z pesto z zielonego groszku i płatkami migdałowymi

5/5

SKŁADNIKI NA NALEŚNIKI:

  • 1 Morszczuk Australijski filet XXL Abramczyk 
  • 250 g groszku zielonego
  • 50 g twardego, dojrzewającego sera
  • 3 łyżki pestek dyni
  • 3 ząbki czosnku
  • 5 łyżek oliwy
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 5 łyżek płatków migdała
  • Olej do smażenia
  • Sól
  • Do podania: talarki ziemniaków lub kasza pęczak, ulubione kiełki

PRZYGOTOWANIE

  1. Zielony groszek blendujemy z czosnkiem, pestkami dyni, szczyptą soli, startym dojrzewającym serem i oliwą.
  2. Morszczuka Australijskiego XXL Abramczyk kroimy na 5 kawałków.
  3. Rybę osuszamy, solimy i obsypujemy mąką.
  4. Smażymy na złoto na rozgrzanym oleju, zaczynając od strony ze skórą.
  5. Na talerze przekładamy ugotowaną kaszę pęczak lub talarki z ziemniaków oraz usmażoną rybę.
  6. Jej wierzch smarujemy przygotowanym pesto i posypujemy płatkami migdała.
  7. Dekorujemy ulubionymi kiełkami.

WYBIERZ JEDEN Z NASZYCH PRODUKTÓW,
ABY PRZYGOTOWAĆ TO SMACZNE DANIE

PRODUKT MROŻONY (dostępny w zamrażarkach)

PRODUKT SCHŁODZONY (dostępny w lodówkach)