Australis z pesto z zielonego groszku i płatkami migdałowymi
Strona główna / Przepisy / Morszczuk / AUSTRALIS Z PESTO Z ZIELONEGO GROSZKU I PŁATKAMI MIGDAŁOWYMI
5/5
SKŁADNIKI NA NALEŚNIKI:
- 1 Morszczuk Australijski filet XXL Abramczyk
- 250 g groszku zielonego
- 50 g twardego, dojrzewającego sera
- 3 łyżki pestek dyni
- 3 ząbki czosnku
- 5 łyżek oliwy
- 2 łyżki mąki pszennej
- 5 łyżek płatków migdała
- Olej do smażenia
- Sól
- Do podania: talarki ziemniaków lub kasza pęczak, ulubione kiełki
PRZYGOTOWANIE
- Zielony groszek blendujemy z czosnkiem, pestkami dyni, szczyptą soli, startym dojrzewającym serem i oliwą.
- Morszczuka Australijskiego XXL Abramczyk kroimy na 5 kawałków.
- Rybę osuszamy, solimy i obsypujemy mąką.
- Smażymy na złoto na rozgrzanym oleju, zaczynając od strony ze skórą.
- Na talerze przekładamy ugotowaną kaszę pęczak lub talarki z ziemniaków oraz usmażoną rybę.
- Jej wierzch smarujemy przygotowanym pesto i posypujemy płatkami migdała.
- Dekorujemy ulubionymi kiełkami.
WYBIERZ JEDEN Z NASZYCH PRODUKTÓW,
ABY PRZYGOTOWAĆ TO SMACZNE DANIE
PRODUKT MROŻONY (dostępny w zamrażarkach)
PRODUKT SCHŁODZONY (dostępny w lodówkach)