AUSTRALIS Z PESTO Z ZIELONEGO GROSZKU I PŁATKAMI MIGDAŁOWYMI
Australis z pesto z zielonego groszku i płatkami migdałowymi 5/5 SKŁADNIKI NA NALEŚNIKI: 1 Morszczuk Australijski filet XXL Abramczyk 250 g groszku zielonego 50 g twardego, dojrzewającego sera 3 łyżki pestek dyni 3 ząbki czosnku 5 łyżek oliwy 2 łyżki mąki pszennej 5 łyżek płatków migdała Olej do smażenia Sól Do podania: talarki ziemniaków […]
KOTLECIKI Z MORSZCZUKA
KOTLECIKI Z MORSZCZUKA Kotlety mielone to tradycyjny obiad niedzielny, często podawane na zmianę ze schabowymi. Dzisiaj prezentujemy ich rybną alternatywę! Kotleciki z morszczuka prosto z piekarnika z pewnością urozmaicą posiłek jedzony w rodzinnym gronie. Do ich przygotowania potrzebujesz zaledwie kilku składników i ulubionych przypraw. KOTLECIKI Z MORSZCZUKA ARGENTYŃSKIEGO – NASZ PRZEPIS Masa na kotleciki powstaje […]
MORSZCZUK W PŁATKACH MIGDAŁÓW
MORSZCZUK W PŁATKACH MIGDAŁÓW Morszczuk to ryba powszechnie polecana przez dietetyków. Jest lekkostrawna, niskokaloryczna i nie zawiera metali ciężkich. Jej niezwykle aromatyczne mięso świetnie smakuje po dowolnej obróbce termicznej i świetnie komponuje się z delikatnymi sosami. Filet z morszczuka według przepisu od firmy Abramczyk to świetna propozycja dla osób, które dbają o linię lub są […]
MORSZCZUK OTULONY SZPINAKIEM W CIEŚCIE FRANCUSKIM
MORSZCZUK OTULONY SZPINAKIEM W CIEŚCIE FRANCUSKIM 5/5 SKŁADNIKI: 3 sztuki kostki z morszczuka Abramczyk 1 opakowanie ciasta francuskiego 300 g mrożonego, rozdrobnionego szpinaku 4 ząbki czosnku 1 łyżeczka oregano 2 łyżki sezamy 1 jajko Sól i pieprz do smaku SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1. Rybę rozmrażamy i osuszamy delikatnie ręcznikiem papierowym. Na patelnię przekładamy mrożony szpinak […]
MORSZCZUK POD SOSEM POMARAŃCZOWO-IMBIROWYM
MORSZCZUK POD SOSEM POMARAŃCZOWO-IMBIROWYM 5/5 SKŁADNIKI: 1 morszczuk australijski Abramczyk 2 pomarańcze 3 łyżki oleju rzepakowego 1 łyżeczka oleju sezamowego 1⁄4 łyżeczki chili 1 mały kawałek imbiru 3 ząbki czosnku 1⁄4 cebuli 1⁄4 łyżeczki kurkumy 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 łyżeczka miodu 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej Sól i pieprz do smaku Do podania: ryż […]
ZAPIEKANKA ZIEMNIACZANA Z MORSZCZUKIEM
ZAPIEKANKA ZIEMNIACZANA Z MORSZCZUKIEM 5/5 SKŁADNIKI: 450 g Morszczuka Argentyńskiego Abramczyk (filety bez skóry) sól biały pieprz 2-3 łyżki oleju 2 łyżki posiekanego koperku 700 g ziemniaków przyprawa do dań z ziemniaków 1 mała cukinia 1 czerwona papryka 100 g parmezanu tartego 200 ml słodkiej śmietanki 30% 1 łyżeczka musztardy 2 jajka SPOSÓB PRZYGOTOWANIA […]