Mintaj, filet bez skóry z minimalną warstwą glazury 10% w nowatorskim opakowaniu ABRALINE®.
Mintaj (Theragra chalcogramma) jest obecnie najpopularniejszą rybą oceaniczną na świecie. Główne łowiska mintaja tej ryby obszar północnego Pacyfiku w pasie od Alaski do Rosji, aż po Laponię. Mięso mintaja jest wyjątkowo delikatne i białe. Ze względu na niską zawartość tłuszczu polecane osobom, które chcą zrzucić zbędne kilogramy.
W ostatnich latach rynek został zdominowany przez produkty z dodatkiem chemii wytwarzane w Chinach. Na europejskie stoły trafia tylko niewielki procent ogólnej masy mintaja bez sztucznych dodatków. Jednym z takich wyjątków jest mintaj firmy ABRAMCZYK produkowany bez dodatków chemicznych, bez sztucznego białka i w glazurze ochronnej do 10%. Taki mintaj to gwarancja łatwego i szybkiego przygotowania potrawy oraz ponadprzeciętnych walorów smakowych.