Morszczuk argentyński to prawdziwy drapieżnik, zamieszkujący południowo-zachodni Ocean Atlantycki. Jego białe, chude mięso jest doceniane za wyjątkowy smak. Oferowany przez nas filet z morszczuka argentyńskiego to świetny pomysł na lekki, a jednocześnie pożywny obiad!
Morszczuk argentyński prosto z Ameryki Południowej
Oferujemy filet z morszczuka argentyńskiego pozbawiony skóry, co znacznie ułatwia jego konsumpcję. Sposobów na przyrządzenie tej ryby jest naprawdę wiele. Znajduje ona szerokie zastosowanie w kuchni argentyńskiej, która słynie z częstego sięgania po świeże warzywa. Filet z morszczuka argentyńskiego w ziołach, pieczony z pomidorami z pewnością szybko zniknie z talerzy wszystkich domowników i gości. Kruche mięso tej ryby świetnie komponuje się również z chrupiącą panierką, np. kukurydzianą. Intensywny, imbirowy sos po mistrzowsku przełamie delikatność filetu z morszczuka. Wolisz bardziej tradycyjne smaki? Morszczuk argentyński świetnie smakuje również po obróbce na parze. Wystarczy zaserwować go z młodymi ziemniaczkami i pyszną mizerią!