ZIELONE NALEŚNIKI Z DZIKIM ŁOSOSIEM PACYFICZNYM
Strona główna / Przepisy / Łosoś / ZIELONE NALEŚNIKI Z DZIKIM ŁOSOSIEM PACYFICZNYM
5/5
SKŁADNIKI NA NALEŚNIKI:
- 150 g mąki pszennej
- 150 ml wody
- 200 ml mleka
- 100 g świeżego szpinaku
- 2 jajka
- 1 łyżka oleju
- Sól, pieprz do smaku
- Odrobina oleju do smażenia
NADZIENIE:
- 2/3 fileta z dzikiego łososia pacyficznego XX Abramczyk
- 300 g serka śmietankowego
- 100 g świeżego szpinaku
- 2 ząbki czosnku
- 1 łyżka oliwy Sól,
- pieprz do smaku
PRZYGOTOWANIE
- Łososia kroimy na 4 części. Posypujemy szczyptą soli i pieprzu.
- Pieczemy przez ok. 15 minut w 200 stopniach.
- Na oliwie podsmażamy drobno pokrojony czosnek oraz szpinak przez 5 minut.
- Doprawiamy solą i pieprzem.
- Jajka blendujemy z solą, pieprzem, wodą, mlekiem, olejem, mąką i szpinakiem.
- Patelnię do naleśników mocno rozgrzewamy z odrobiną oleju.
- Masę na naleśniki nalewamy chochelką na patelnię i smażymy naleśniki z dwóch stron.
- Usmażone naleśniki smarujemy serkiem śmietankowym, układamy podsmażony szpinak i kawałki łososia.
- Zawijamy naleśniki w rulony.
- Podajemy ze świeżymi ziołami.
WYBIERZ JEDEN Z NASZYCH PRODUKTÓW,
ABY PRZYGOTOWAĆ TO SMACZNE DANIE
PRODUKT MROŻONY (dostępny w zamrażarkach)
PRODUKT SCHŁODZONY (dostępny w lodówkach)