IMPREZOWE, CHRUPIĄCE ROLADKI Z TORTILLI Z WARZYWAMI I SURIMI

IMPREZOWE, CHRUPIĄCE ROLADKI Z TORTILLI Z WARZYWAMI I SURIMI  5/5 SKŁADNIKI: 1 opakowanie Suri Mari – paluszki surimi na chrupiąco 5 placków tortilli 5 rzodkiewek 1 awokado ½ czerwonej cebuli ½ czerwonej papryki 100 g kukurydzy z puszki 2 łyżki soku z cytryny ½ łyżeczki soli ½ łyżeczki zmielonego pieprzu SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1. Czerwoną […]

RYBA PO GRECKU Z DODATKIEM ŚLIWKI SUSZONEJ

RYBA PO GRECKU Z DODATKIEM ŚLIWKI SUSZONEJ Ryba po grecku to potrawa, której nie powinno zabraknąć podczas wigilijnej wieczerzy. To potrawa składająca się z podsmażonych filetów rybnych i gęstego sosu warzywnego, którą zna już każdy. Firma Abramczyk prezentuje jednak przepis na rybę po grecku w trochę innym wydaniu! W naszej wersji znalazło się także miejsce […]

MORSZCZUK OTULONY SZPINAKIEM W CIEŚCIE FRANCUSKIM

MORSZCZUK OTULONY SZPINAKIEM W CIEŚCIE FRANCUSKIM  5/5 SKŁADNIKI: 3 sztuki kostki z morszczuka Abramczyk 1 opakowanie ciasta francuskiego 300 g mrożonego, rozdrobnionego szpinaku 4 ząbki czosnku 1 łyżeczka oregano 2 łyżki sezamy 1 jajko Sól i pieprz do smaku SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1. Rybę rozmrażamy i osuszamy delikatnie ręcznikiem papierowym. Na patelnię przekładamy mrożony szpinak […]

MORSZCZUK POD SOSEM POMARAŃCZOWO-IMBIROWYM

MORSZCZUK POD SOSEM POMARAŃCZOWO-IMBIROWYM  5/5 SKŁADNIKI: 1 morszczuk australijski Abramczyk 2 pomarańcze 3 łyżki oleju rzepakowego 1 łyżeczka oleju sezamowego 1⁄4 łyżeczki chili 1 mały kawałek imbiru 3 ząbki czosnku 1⁄4 cebuli 1⁄4 łyżeczki kurkumy 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 łyżeczka miodu 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej Sól i pieprz do smaku Do podania: ryż […]

PIECZONY ŁOSOŚ NA AKSAMITNYM RISOTTO GRZYBOWYM

PIECZONY ŁOSOŚ NA AKSAMITNYM RISOTTO GRZYBOWYM  5/5 SKŁADNIKI: 3 filety z łososia pacyficznego ze skórą Abramczyk 600 ml bulionu warzywnego 100 g ryżu Arborio 150 g brązowych pieczarek 1 cebula 1 ząbek czosnku 25 g suszonych grzybów 50 g parmezanu 2 łyżki oliwy 2 łyżki masła 1 łyżeczka oliwy smakowej Sól, pieprz do smaku […]

MIRUNA W AROMATYCZNYM SOSIE GRZYBOWYM

MIRUNA W AROMATYCZNYM SOSIE GRZYBOWYM  5/5 SKŁADNIKI: 3 filety miruny patagońskiej Abramczyk 100 g brązowych pieczarek 30 g suszonych grzybów 300 g śmietany 18%  2 łyżki masla 1 cebula 2 ząbki czosnku Sól i pieprz do smaku Natka pietruszki  SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1. Suszone grzyby przekładamy do miseczki i zalewamy 1 kubkiem wrzątku. Przykrywamy talerzykiem […]

SATAY Z KREWETEK Z SOSEM ORZECHOWYM

SATAY Z KREWETEK Z SOSEM ORZECHOWYM  5/5 SKŁADNIKI: 500 g miruny patagońskiej (filety ze skórą opakowanie 750 g) pęczek włoszczyzny 4-5 kulek ziela angielskiego 3 liście laurowe 1 cebula szczypta ostrej papryki spora garść grzybów suszonych pieprz SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1. W rondelku podgrzewamy przez 2 minuty olej. Do miseczki przekładamy przeciśnięty czosnek, płatki chili, […]

TATAR Z ŁOSOSIA Z MANGO I AWOKADO

TATAR Z ŁOSOSIA Z MANGO I AWOKADO Befsztyk tatarski – nazywany też potocznie tatarem – to bardzo popularna wśród Polaków przystawka przygotowywana z drobno siekanego mięsa wołowego. Firma Abramczyk przygotowała przepis na jej rybną alternatywę idealną na miłośników owoców morza! Tatar z łososia według naszego pomysłu serwowany jest z dodatkiem kwaśnego mango, aksamitnego awokado i […]

WYTRAWNY STRUDEL Z POLĘDWICĄ Z MINTAJA I POREM

WYTRAWNY STRUDEL Z POLĘDWICĄ Z MINTAJA I POREM  5/5 SKŁADNIKI: 1 opakowanie (450 g – 4 szt) polędwicy z mintaja Abramczyk sól pieprz  ½ cytryny 3 białe części z pora pęczek koperku 3 łyżki masła 1 łyżka oleju 2 ząbki czosnku 1 opakowanie ciasta do pizzy SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1. Polędwice z mintaja posypujemy solą […]

ZUPA RYBNA Z GRZYBAMI

ZUPA RYBNA Z GRZYBAMI Zupa grzybowa to ponadczasowa wigilijna klasyka. Leśne skarby w połączeniu z delikatną śmietaną i aromatycznym bulionem tworzą rozgrzewającą, jedyną w swoim rodzaju kompozycję smakową. Tuż obok wazy z zupą grzybową zazwyczaj stoi talerz z pachnącą rybą. A gdyby tak upiec dwie pieczenie na jednym ogniu? Zupa rybna z dodatkiem suszonych grzybów […]