BIAŁE KREWETKI DUSZONE W BIAŁYM WINIE Z LIMONKOWO-MIĘTOWYM TWISTEM
BIAŁE KREWETKI DUSZONE W BIAŁYM WINIE Z LIMONKOWO-MIĘTOWYM TWISTEM Białe krewetki to świetny wybór na początek przygody z owocami morza. Są one znacznie mniejsze, dzięki zdecydowanie łatwiej się je obrabia. Jak jednak przyrządzić krewetki białe, aby zachwyciły swoim smakiem nawet największego sceptyka skorupiaków? Przede wszystkim warto postawić na delikatny, lecz aromatyczny sos, który podkreśli jędrność […]
MEKSYKAŃSKA QUESADILLA Z CHRUPIĄCYMI PALUSZKAMI SURIMI
MEKSYKAŃSKA QUESADILLA Z CHRUPIĄCYMI PALUSZKAMI SURIMI 5/5 SKŁADNIKI (1 PORCJA): ½ opakowania Suri Mari – paluszki surimi na chrupiąco 2 placki tortilli ½ czerwonej cebuli ½ czerwonej papryki 50 g kukurydzy z puszki 50 g fasoli czerwonej 70 g twardego sera mozzarella lub cheddar OPCJONALNIE: 1 papryczka chilli, olej do smażenia Do podania: świeże […]
SAŁATKA CEZAR Z CHRUPIĄCYMI PALUSZKAMI SURIMI
SAŁATKA CEZAR Z CHRUPIĄCYMI PALUSZKAMI SURIMI 5/5 SKŁADNIKI: 1 opakowanie Suri Mari – paluszki surimi na chrupiąco 1 sałata rzymska lub ½ kapusty pekińskiej ½ bagietki lub 1 półbagietka 4 łyżki majonezu 1 łyżka sosu Worcestershire 1 łyżka octu winnego 1 łyżeczka musztardy ½ łyżeczki soli ½ łyżeczki mielonego pieprzu 50 g parmezanu olej […]
IMPREZOWE, CHRUPIĄCE ROLADKI Z TORTILLI Z WARZYWAMI I SURIMI
IMPREZOWE, CHRUPIĄCE ROLADKI Z TORTILLI Z WARZYWAMI I SURIMI 5/5 SKŁADNIKI: 1 opakowanie Suri Mari – paluszki surimi na chrupiąco 5 placków tortilli 5 rzodkiewek 1 awokado ½ czerwonej cebuli ½ czerwonej papryki 100 g kukurydzy z puszki 2 łyżki soku z cytryny ½ łyżeczki soli ½ łyżeczki zmielonego pieprzu SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1. Czerwoną […]
RYBA PO GRECKU Z DODATKIEM ŚLIWKI SUSZONEJ
RYBA PO GRECKU Z DODATKIEM ŚLIWKI SUSZONEJ Ryba po grecku to potrawa, której nie powinno zabraknąć podczas wigilijnej wieczerzy. To potrawa składająca się z podsmażonych filetów rybnych i gęstego sosu warzywnego, którą zna już każdy. Firma Abramczyk prezentuje jednak przepis na rybę po grecku w trochę innym wydaniu! W naszej wersji znalazło się także miejsce […]
MORSZCZUK OTULONY SZPINAKIEM W CIEŚCIE FRANCUSKIM
MORSZCZUK OTULONY SZPINAKIEM W CIEŚCIE FRANCUSKIM 5/5 SKŁADNIKI: 3 sztuki kostki z morszczuka Abramczyk 1 opakowanie ciasta francuskiego 300 g mrożonego, rozdrobnionego szpinaku 4 ząbki czosnku 1 łyżeczka oregano 2 łyżki sezamy 1 jajko Sól i pieprz do smaku SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1. Rybę rozmrażamy i osuszamy delikatnie ręcznikiem papierowym. Na patelnię przekładamy mrożony szpinak […]
MORSZCZUK POD SOSEM POMARAŃCZOWO-IMBIROWYM
MORSZCZUK POD SOSEM POMARAŃCZOWO-IMBIROWYM 5/5 SKŁADNIKI: 1 morszczuk australijski Abramczyk 2 pomarańcze 3 łyżki oleju rzepakowego 1 łyżeczka oleju sezamowego 1⁄4 łyżeczki chili 1 mały kawałek imbiru 3 ząbki czosnku 1⁄4 cebuli 1⁄4 łyżeczki kurkumy 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 łyżeczka miodu 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej Sól i pieprz do smaku Do podania: ryż […]
PIECZONY ŁOSOŚ NA AKSAMITNYM RISOTTO GRZYBOWYM
PIECZONY ŁOSOŚ NA AKSAMITNYM RISOTTO GRZYBOWYM 5/5 SKŁADNIKI: 3 filety z łososia pacyficznego ze skórą Abramczyk 600 ml bulionu warzywnego 100 g ryżu Arborio 150 g brązowych pieczarek 1 cebula 1 ząbek czosnku 25 g suszonych grzybów 50 g parmezanu 2 łyżki oliwy 2 łyżki masła 1 łyżeczka oliwy smakowej Sól, pieprz do smaku […]
MIRUNA W AROMATYCZNYM SOSIE GRZYBOWYM
MIRUNA W AROMATYCZNYM SOSIE GRZYBOWYM 5/5 SKŁADNIKI: 3 filety miruny patagońskiej Abramczyk 100 g brązowych pieczarek 30 g suszonych grzybów 300 g śmietany 18% 2 łyżki masla 1 cebula 2 ząbki czosnku Sól i pieprz do smaku Natka pietruszki SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1. Suszone grzyby przekładamy do miseczki i zalewamy 1 kubkiem wrzątku. Przykrywamy talerzykiem […]
SATAY Z KREWETEK Z SOSEM ORZECHOWYM
SATAY Z KREWETEK Z SOSEM ORZECHOWYM 5/5 SKŁADNIKI: 500 g miruny patagońskiej (filety ze skórą opakowanie 750 g) pęczek włoszczyzny 4-5 kulek ziela angielskiego 3 liście laurowe 1 cebula szczypta ostrej papryki spora garść grzybów suszonych pieprz SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1. W rondelku podgrzewamy przez 2 minuty olej. Do miseczki przekładamy przeciśnięty czosnek, płatki chili, […]