SANDACZ W ŚMIETANIE PO STAROPOLSKU

SANDACZ W ŚMIETANIE PO STAROPOLSKU Sandacz to świetna dietetyczna alternatywa dla wigilijnego karpia. Ryba ta jest znacznie chudsza, a dzięki temu mniej obciążająca dla żołądka. Wiele osób jednak zastanawia się nad tym, jak ją przyrządzić – w końcu nie króluje już na polskich stołach tak często, jak kiedyś. Co pasuje zatem do sandacza? Z pewnością […]

DORSZ W SOSIE MUSZTARDOWYM

DORSZ W SOSIE MUSZTARDOWYM  5/5 SKŁADNIKI 500 g filetów z Dorsza atlantyckiego bez skóry kurkuma 2 łyżki świeżej bazylii mąka 1 łyżka tartego sera Grana Padano 2 cytryny sól pieprz 3 łyżki oliwy z oliwek SOS MUSZTARDOWY 4 łyżki musztardy mała kostka masła czosnkowego 1/2 litra bulionu wołowego 1 łyżka mąki 2 żółtka szklanka […]

MORSZCZUK W PŁATKACH MIGDAŁÓW

MORSZCZUK W PŁATKACH MIGDAŁÓW Morszczuk to ryba powszechnie polecana przez dietetyków. Jest lekkostrawna, niskokaloryczna i nie zawiera metali ciężkich. Jej niezwykle aromatyczne mięso świetnie smakuje po dowolnej obróbce termicznej i świetnie komponuje się z delikatnymi sosami. Filet z morszczuka według przepisu od firmy Abramczyk to świetna propozycja dla osób, które dbają o linię lub są […]

DORSZ POD CHRUPIĄCĄ PANIERKĄ

DORSZ POD CHRUPIĄCĄ PANIERKĄ Dorsz to jedna z najchętniej kupowanych ryb. Swoją popularność zawdzięcza delikatnemu mięsu, dużej dostępności i imponującym wartościom odżywczym. Sposobów na przyrządzenie dorsza atlantyckiego jest wiele, a przepisy często czerpią inspirację z kuchni z całego świata. Często jednak brakuje czasu na szukanie egzotycznych składników i skomplikowane metody obróbki termicznej. Czy to oznacza, […]

RISOTTO Z KREWETKAMI

RISOTTO Z KREWETKAMI Risotto to klasyczna potrawa kuchni włoskiej. Nic nie stoi jednak na przeszkodzie, aby przygotować ją w domowym zaciszu. Firma Abramczyk przedstawia przepis na idealnie maślane risotto z aromatycznymi owocami morza, które przeniesie Was myślami do śródziemnomorskich restauracji. Delikatne mięso świeżych krewetek świetnie komponuje się z wytrawnym białym winem. Marchew z zielonym groszkiem […]

KREWETKI Z GUACAMOLE

KREWETKI Z GUACAMOLE Krewetki dzięki swojemu niewielkiemu rozmiarowi świetnie sprawdzają się w roli przekąski. Można zaserwować je podczas np. seansu filmowego w gronie najbliższych lub wspólnego oglądania meczu piłki nożnej. Firma Abramczyk prezentuje więc przepis na krewetki z orzeźwiającym guacamole, które przygotujesz w kilka minut! Dzięki smażeniu na niewielkiej ilości oleju skorupiaki są odpowiednio chrupiące […]

SANDACZ Z KAPARAMI

SANDACZ Z KAPARAMI Niesamowity smak tradycyjnego polskiego dania wzbogacony włoskim akcentem  5/5 SKŁADNIKI 3 filety z Sandacza ze skórką trochę maki ziemniaczanej łyżka kaparów w zalewie czubata łyżka masła skórka z jednej cytryny+ sok z cytryny do smaku sól pieprz olej do smażenia surówka mix PRZYGOTOWANIE Filety opłukać pod bieżącą wodą, dobrze osuszyć na […]

MIRUNA ZAPIEKANA W SERZE

MIRUNA ZAPIEKANA W SERZE  5/5 SKŁADNIKI: 1 opakowanie filetów z miruny łyżka stołowa masła lub margaryny 1 mała cebula drobno pokrojona 100 ml wody sok z cytryny sól pieprz tarty żółty ser śmietana natka pietruszki SPOSÓB PRZYGOTOWANIA WYBIERZ JEDEN Z NASZYCH PRODUKTÓW, ABY PRZYGOTOWAĆ TO SMACZNE DANIE PRODUKT MROŻONY (dostępny w zamrażarkach) PRODUKT SCHŁODZONY […]

RYBA PO GRECKU W PANKO

RYBA PO GRECKU W PANKO wg Jakuba Kuronia – blogera kulinarnego i szefa kuchni w firmie „Kuroniowie”. Tradycyjny przepis urozmaicony azjatycką panierką, która sprawia, że ryba jest wyjątkowo chrupiąca.  5/5 SKŁADNIKI (NA 6 PORCJI): 4-5 marchewek 500 g 2 korzenie pietruszki 120 g 1 duża cebula 100 g ćwiartka selera 100 g 1 szklanka wody 250 ml […]

RYBA PO GRECKU A’LA LASAGNE

RYBA PO GRECKU A’LA LASAGNE wg Rafała Godziemskiego – właściciela i szefa kuchni restauracji „Memo at Home” w Osielsku.  5/5 SKŁADNIKI (NA 2 PORCJE): Morszczuk argentyński Abraline 220 g Marchewka 100 g Seler 80 g Korzeń pietruszki 80 g Natka pietruszki  ½ pęczka Sok z 1 cytryny Koperek ½ pęczka Masło 100 g Olej 40 […]