TATAR Z ŁOSOSIA Z MANGO I AWOKADO
TATAR Z ŁOSOSIA Z MANGO I AWOKADO Befsztyk tatarski – nazywany też potocznie tatarem – to bardzo popularna wśród Polaków przystawka przygotowywana z drobno siekanego mięsa wołowego. Firma Abramczyk przygotowała przepis na jej rybną alternatywę idealną na miłośników owoców morza! Tatar z łososia według naszego pomysłu serwowany jest z dodatkiem kwaśnego mango, aksamitnego awokado i […]
WYTRAWNY STRUDEL Z POLĘDWICĄ Z MINTAJA I POREM
WYTRAWNY STRUDEL Z POLĘDWICĄ Z MINTAJA I POREM 5/5 SKŁADNIKI: 1 opakowanie (450 g – 4 szt) polędwicy z mintaja Abramczyk sól pieprz ½ cytryny 3 białe części z pora pęczek koperku 3 łyżki masła 1 łyżka oleju 2 ząbki czosnku 1 opakowanie ciasta do pizzy SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1. Polędwice z mintaja posypujemy solą […]
ZUPA RYBNA Z GRZYBAMI
ZUPA RYBNA Z GRZYBAMI Zupa grzybowa to ponadczasowa wigilijna klasyka. Leśne skarby w połączeniu z delikatną śmietaną i aromatycznym bulionem tworzą rozgrzewającą, jedyną w swoim rodzaju kompozycję smakową. Tuż obok wazy z zupą grzybową zazwyczaj stoi talerz z pachnącą rybą. A gdyby tak upiec dwie pieczenie na jednym ogniu? Zupa rybna z dodatkiem suszonych grzybów […]
GALARETA Z ŁOSOSIEM
GALARETA Z ŁOSOSIEM 5/5 SKŁADNIKI NA WYWAR: 2 marchewki 2 korzenie pietruszki kawałek selera 1 cebula opalona 1 litr wody 2 liście laurowe 3-4 lulki ziela angielskiego kilka gałązek koperku 1 opakowanie żelatyny w listkach 1 łyżka sosu rybnego sól pieprz 1 Łosoś pacyficzny gorbuscha tusza DODATKOWO: 1 białko kurzego jajka 1 łyżeczka octu […]
RYBA Z DUSZONYMI WARZYWAMI A’LA RYBA PO GRECKU
RYBA Z DUSZONYMI WARZYWAMI A’LA RYBA PO GRECKU 5/5 SKŁADNIKI NA PRZYGOTOWANIE RYBY: 660 g (2 opakowania) Abramczyk dorsz atlantycki polędwica bez skóry mąka do obtoczenia sól pieprz olej Składniki na warzywa 3-4 czerwone papryki 3 cebule 1 marchewka 1 korzeń pietruszki 150 g pieczarek 2 liście laurowe 4 ziela angielskie sól pieprz cukier […]
ŚLIMACZKI Z ŁOSOSIEM I SZPINAKIEM
ŚLIMACZKI Z ŁOSOSIEM I SZPINAKIEM 5/5 SKŁADNIKI NA NADZIENIE: 600 g świeżego szpinaku 3 cebule 3-4 ząbki czosnku 7 suszonych pomidorów 1 łyżka oleju 1 łyżka masła sól pieprz 150 g serka śmietankowego DODATKOWO: 1 opakowanie łososia pacyficznego keta sól pieprz oliwa cytryna kilka gałązek koperku 2 opakowania ciasta francuskiego SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1. Na […]
SAŁATKA Z DUSZONYCH WARZYW Z POLĘDWICĄ Z DORSZA
SAŁATKA Z DUSZONYCH WARZYW Z POLĘDWICĄ Z DORSZA 5/5 SKŁADNIKI: 1 opakowanie 330 g Abramczyk dorsz atlantycki polędwica bez skóry sól pieprz czarny grubo mielony ½ cytryny 2 łyżki posiekanego koperku oliwa z oliwek 4 łodygi selera naciowego 1 sztuki kopru włoskiego (fenkuł) 1 biała część pora ½ kapusty pekińskiej 1 marchewka ½ czerwonej […]
ZAPIEKANKA ZIEMNIACZANA Z MORSZCZUKIEM
ZAPIEKANKA ZIEMNIACZANA Z MORSZCZUKIEM 5/5 SKŁADNIKI: 450 g Morszczuka Argentyńskiego Abramczyk (filety bez skóry) sól biały pieprz 2-3 łyżki oleju 2 łyżki posiekanego koperku 700 g ziemniaków przyprawa do dań z ziemniaków 1 mała cukinia 1 czerwona papryka 100 g parmezanu tartego 200 ml słodkiej śmietanki 30% 1 łyżeczka musztardy 2 jajka SPOSÓB PRZYGOTOWANIA […]
ŁOSOŚ Z PIEKARNIKA W SOSIE MAŚLANO SZAFRANOWYM
ŁOSOŚ Z PIEKARNIKA W SOSIE MAŚLANO SZAFRANOWYM 5/5 SKŁADNIKI: 1 szt Łososia pacyficznego gorbuscha tusza Abramczyk ½ cytryny sól biały pieprz kilka gałązek koperku SKŁADNIKI NA SOS: 100 g ziemniaków 0,06 g szafranu (ok. połowy opakowania) 150 ml mleka 40 g masła sól pieprz DODATKOWO: 50 g brukselki 5 rzodkiewek 1 łyżka masła 2 […]
BLINY GRYCZANE Z PIECZONĄ POLĘDWICĄ Z DORSZA CZARNEGO W SŁODKIM SOSIE CHILLI
BLINY GRYCZANE Z PIECZONĄ POLĘDWICĄ Z DORSZA CZARNEGO W SŁODKIM SOSIE CHILLI 5/5 SKŁADNIKI 2 polędwice z dorsza czarnego 150 g mąki gryczanej 10 g świeżych drożdży 1 jajko 1 łyżeczka cukru 1/2 łyżeczki soli 250 ml wody 5 łyżek słodkiego sosu chili olej do smażenia szczypior lub cebula dymka 1 papryczka chili SPOSÓB […]