RISOTTO Z KREWETKAMI I SZAFRANEM
RISOTTO Z KREWETKAMI I SZAFRANEM 5/5 SKŁADNIKI: 2 łyżki oleju 2 cebule 3 łyżki masła 350 g ryżu do risotto arborio 200 ml białego wytrawnego wina 800 ml bulionu warzywnego, gorącego 1 szczypta szafranu 400 g krewetek dużych białych Abramczyk (jedno opakowanie) 100 g tartego sera parmezan 200 g świeżego szpinaku sól pieprz SPOSÓB […]
TERRINA Z MIRUNY Z JAJKIEM I SZPINAKIEM
TERRINA Z MIRUNY Z JAJKIEM I SZPINAKIEM 5/5 SKŁADNIKI NA MASĘ RYBNĄ: ok. 400-450 g fileta z miruny nowozelandzkiej 250 g serka śmietankowego chrzanowego 2-3 łyżki soku z cytryny 4 czubate łyżeczki żelatyny sól pieprz pęczek świeżego koperku SKŁADNIKI NA MASĘ ZE SZPINAKIEM: 400 g świeżego szpinaku 2 łyżki oleju 3 ząbki czosnku 3 suszone […]
GALARETA Z KREWETKAMI I GROSZKIEM
GALARETA Z KREWETKAMI I GROSZKIEM 5/5 SKŁADNIKI NA GALARETĘ: 225 g krewetek białych koktajlowych (1 opakowanie) ½ puszki zielonego groszku 3 jajka ugotowane na twardo kilka gałązek koperku i pietruszki SKŁADNIKI NA WARZYWNY BULION: 1 pęczek włoszczyzny 1 pęczek natki pietruszki 2-3 ziarna czarnego pieprzu 2 kulki ziela angielskiego 2 liście laurowe 2 ząbki […]
PASTA JAJECZNA Z PIECZONYM ŁOSOSIEM
PASTA JAJECZNA Z PIECZONYM ŁOSOSIEM Pasty jajeczne są bardzo popularne wśród miłośników obfitych śniadań. Sięganie po nie to świetny sposób na dostarczenie niezbędnej porcji białka, witamin i wartościowych tłuszczy. Dużą zaletą past jajecznych jest to, że można je podawać z różnymi dodatkami i przyprawami. Firma Abramczyk przedstawia zatem przepis na wyjątkowy dodatek do chleba z […]
KARMAZYN Z AROMATYCZNYM SOSEM POROWYM
KARMAZYN Z AROMATYCZNYM SOSEM POROWYM Karmazyn to ryba, która w Polsce nadal pozostaje swego rodzaju nowinką. Tymczasem okazuje się, że sposobów na jej przyrządzenie jest znacznie więcej, niż mogłoby się wydawać! Co powiecie na prawdziwie staropolską wersję fileta z karmazyna z patelni, czyli z dodatkiem aksamitnej śmietanki i świeżego pora? Zapraszamy do zapoznania się z […]
POLĘDWICA Z MINTAJA OTULONA SOSEM CURRY
POLĘDWICA Z MINTAJA OTULONA SOSEM CURRY Kuchnia indyjska obfituje w różne przyprawy korzenne i pikantne nuty smakowe. Świetnie komponują się one z delikatnym mięsem ryb, dlatego tego połączenia nie brakuje w codziennym menu wielu Hindusów. Firma Abramczyk proponuje natomiast ciekawy pomysł na orientalny obiad w stylu indyjskim – czyli polędwicę z mintaja w aksamitnym sosie […]
SAŁATKA Z SOCZYSTYMI POMIDORAMI I CHRUPIĄCYMI PALUSZKAMI RYBNYMI
SAŁATKA Z SOCZYSTYMI POMIDORAMI I CHRUPIĄCYMI PALUSZKAMI RYBNYMI 5/5 SKŁADNIKI: 1/2 opakowania Kapitańskich Paluszków Rybnych ABRAMCZYK 3 pomidory malinowe 150 g pomidorków koktajlowych garść listków bazylii garść listków mięty 2 łyżki octu balsamicznego 1/2 limonki sól pieprz SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1. Pomidory malinowe kroimy na plasterki, a pomidorki koktajlowe na pół. Pomidory przekładamy do miski. […]
BIAŁE KREWETKI DUSZONE W BIAŁYM WINIE Z LIMONKOWO-MIĘTOWYM TWISTEM
BIAŁE KREWETKI DUSZONE W BIAŁYM WINIE Z LIMONKOWO-MIĘTOWYM TWISTEM Białe krewetki to świetny wybór na początek przygody z owocami morza. Są one znacznie mniejsze, dzięki zdecydowanie łatwiej się je obrabia. Jak jednak przyrządzić krewetki białe, aby zachwyciły swoim smakiem nawet największego sceptyka skorupiaków? Przede wszystkim warto postawić na delikatny, lecz aromatyczny sos, który podkreśli jędrność […]
MEKSYKAŃSKA QUESADILLA Z CHRUPIĄCYMI PALUSZKAMI SURIMI
MEKSYKAŃSKA QUESADILLA Z CHRUPIĄCYMI PALUSZKAMI SURIMI 5/5 SKŁADNIKI (1 PORCJA): ½ opakowania Suri Mari – paluszki surimi na chrupiąco 2 placki tortilli ½ czerwonej cebuli ½ czerwonej papryki 50 g kukurydzy z puszki 50 g fasoli czerwonej 70 g twardego sera mozzarella lub cheddar OPCJONALNIE: 1 papryczka chilli, olej do smażenia Do podania: świeże […]
SAŁATKA CEZAR Z CHRUPIĄCYMI PALUSZKAMI SURIMI
SAŁATKA CEZAR Z CHRUPIĄCYMI PALUSZKAMI SURIMI 5/5 SKŁADNIKI: 1 opakowanie Suri Mari – paluszki surimi na chrupiąco 1 sałata rzymska lub ½ kapusty pekińskiej ½ bagietki lub 1 półbagietka 4 łyżki majonezu 1 łyżka sosu Worcestershire 1 łyżka octu winnego 1 łyżeczka musztardy ½ łyżeczki soli ½ łyżeczki mielonego pieprzu 50 g parmezanu olej […]