Risotto z krewetkami

Risotto z owocami morza to klasyczna potrawa kuchni włoskiej. Nic nie stoi jednak na przeszkodzie, aby przygotować ją w domowym zaciszu. Firma Abramczyk przedstawia przepis na idealnie maślane risotto z aromatycznymi owocami morza, które przeniesie Was myślami do śródziemnomorskich restauracji.

Risotto z owocami morza – przepis od firmy Abramczyk

Delikatne mięso świeżych krewetek świetnie komponuje się z wytrawnym białym winem. Marchew z zielonym groszkiem sprawiają natomiast, że risotto z owocami morza nabiera delikatnej, subtelnej słodyczy. Podbija ją ciepły aromat kolendry, który wielu osobom kojarzy się ze skórką pomarańczową. Całość wieńczy świeża bazylia i natka pietruszki – dzięki zielonemu akcentowi risotto z owocami morza prezentuje się jeszcze apetyczniej! Dzięki świeżym, obranym już krewetkom od firmy Abramczyk, całe danie nabiera nie tylko wyjątkowego smaku, ale także cennych wartości odżywczych. Spróbuj naszego przepisu na risotto z owocami morza – gwarantujemy, że się nie zawiedziesz!

4/5 - (ilość głosów: 3)

Składniki

  • ryż paraboliczny 0,3 kg
  • krewetki obrane bez ogonków
  • marchew z groszkiem 0,3 kg
  • wino białe 200 g
  • masło
  • kolendra
  • bazylia
  • zielona pietruszka
  • sól, pieprz

Przygotowanie

  1. Na rozgrzanej patelni rozpuścić masło i wrzucić ryż.
  2. Następnie dodać marchew z groszkiem i podlać białym winem.
  3. Całość dusić przez ok. 15 minut.
  4. Na osobnej patelni podsmażyć krewetki z czosnkiem, kolendrą i bazylią.
  5. Krewetki wyłożyć na risotto i posypać zieloną pietruszką.

Wybierz jeden z naszych produktów, aby przygotować to smaczne danie


PRODUKT MROŻONY (dostępny w zamrażarkach)

PRODUKT SCHŁODZONY (dostępny w lodówkach)

Share This