Składniki:

  • 1 opakowanie krewetek Black Tiger marki Abramczyk
  • 2 cukinie
  • 3 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 3 ząbki czosnku
  • 0,5 łyżeczki płatków chilli>
  • 2 gałązki rozmarynu
  • Sól i świeżo zmielony pieprz

Przygotowanie

Obieramy marchewkę i pietruszkę, cukinię myjemy i za pomocą specjalnej obieraczki obieramy warzywa w tzw. Spaghetti, następnie przez ok. 2-3 minuty podsmażamy na rozgrzanej patelni. Kiedy warzywa zmiękną przekładamy je do miseczki. Na patelni rozpuszczamy masło i smażymy oczyszczone krewetki dodając przyprawy i przeciśnięty przez praskę czosnek – ok. 5 minut (przewracając). Na koniec dodajemy warzywa i całość podsmażamy jeszcze ok. 3 minut. Podajemy ciepłe najlepiej ze świeżą bagietką.