NAJLEPSZY PRODUKT

Naszym celem od zawsze było poszukiwanie ryb i owoców morza najwyższej jakości oraz ich dostarczenie do Polski w postaci gwarantującej zachowanie pełni walorów smakowych i odżywczych. Dlatego wybieramy jedynie tych dostawców, którzy mrożą ryby natychmiast po ich złowieniu i wyfiletowaniu.

W PRZYSTĘPNEJ CENIE

Ryby i owoce morza odgrywają niezwykle ważną rolę w diecie każdego z nas, dlatego ustalamy przystępne ceny na wszystkie nasze produkty.
Takie podejście jest w pełni doceniane przez naszych partnerów handlowych i konsumentów i dlatego z powodzeniem działamy w Polsce od ponad 20 lat

DOSTĘPNY WSZĘDZIE

Nasze ryby i owoce morza znaleźć można w sklepach sieci handlowych ALMA, AUCHAN, BIEDRONKA, CARREFOUR, DINO, EKO, INTERMARCHE, KAUFLAND, LIDL, MAKRO, NETTO, PIOTR I PAWEŁ, POLOMARKET, REAL, SELGROS, TESCO, a także w innych, dobrych sklepach rybnych.

ABRAMCZYK - FIRMA RODZINNA - PRODUCENT RYB I OWOCÓW MORZA NR 1 W POLSCE

DUŻO RYBY - MAŁO LODU

DUŻO RYBY - MAŁO LODU

Ryby Abramczyk posiadają minimalną ilość glazury, gwarantującą utrzymanie najwyższej jakości filetów ryb. Udział glazury wynosi tylko 10% masy produktu.

MROŻENIE JEST OK!

MROŻENIE JEST OK!

Ryby Abramczyk mrożone są natychmiast po złowieniu bezpośrednio na statkach. Dzięki temu są zawsze świeże i zachowują pełnię doskonałego smaku.

BEZ SUBSTANCJI "E..."

BEZ SUBSTANCJI

Do ryb marki Abramczyk nie są dodawane żadne substancje dodatkowe. Dzięki temu możemy cieszyć się ich naturalnym smakiem i pełnią walorów kulinarnych

WARTO WIEDZIEĆ

Jeżeli chcesz rozkoszować się smakiem doskonałej ryby dokładnie przeczytaj te informacje. Znajdziesz tam wskazówki, które pozwolą Ci na dokonanie właściwego wyboru.

Więcej →
TAJEMNICA PYSZNEJ RYBY: MINIMUM GLAZURY, MAKSIMUM SMAKU!

TAJEMNICA PYSZNEJ RYBY: MINIMUM GLAZURY, MAKSIMUM SMAKU!

Aby po odłowieniu mięso ryby zachowało wartości odżywcze - ryby poddawane są procesowi zwanemu glazurowaniem. Glazura to cienka warstwa lodu ...

ROZSMAKUJ SIĘ W RYBIE A NIE… W CHEMII!!!

ROZSMAKUJ SIĘ W RYBIE A NIE… W CHEMII!!!

Stały wzrost cen surowców rybnych powoduje, że w przemyśle stosuje się szereg dodatków, które pozwalają na uzyskanie wyższych wydajności procesów ...

Z MORZA NA TALERZ 3 SPOSOBY PRZETWARZANIA RYB

Z MORZA NA TALERZ 3 SPOSOBY PRZETWARZANIA RYB

Zasady dotyczące połowu ryb i owoców morza oraz sposoby połowu i przetwarzania ryb zostały precyzyjnie opisane w prawodawstwie międzynarodowym ...

NAJNOWSZE

TPL_AMMON_LATEST_POSTS_EXT_VIEWALL
TPL_AMMON_LATEST_POSTS_EXT_POSTEDONPaź 23rd, 2020
Informujemy, że w dniu 22 października rodzinna firma ABRAMCZYK przekazała Szpitalowi Uniwersyteckiemu nr 2 im. dr. Jana Biziela, najnowszej generacji respirator Bellavista. Decyzja Zarządu o wsparciu jednego z by ..
TPL_AMMON_LATEST_POSTS_EXT_POSTEDONPaź 05th, 2020
SK Lokomotive Daugavpils wygrywając z Orłem Łódź 47:43 nie zdobył punktu bonusowego (w pierwszym meczu w Łodzi Orzeł wygrał 57:33). Dzięki temu zespół z Łotwy zajmuje ostatnie miejsce w tabeli i spada do 2. ..

PREZENTUJEMY "ABRAMCZYK TEAM"

Składniki

  • superfilet z miruny
  • 1 burak
  • 50 ml soku z buraków
  • 100 ml czerwonego wina
  • 1 cytryna
  • świeży tymianek
  • 3 ząbki czosnku
  • mięta
  • koperek
  • cebula szalotka
  • pestki dyni
  • olej dyniowy
  • kompozycja sałat
  • rzodkiewka
  • pomidor
  • limonka
  • musztarda
  • sos słodko kwaśny
  • sos sojowy
  • ocet balsamiczny
  • olej
  • pieprz, sól
  • cukier
  • mąka
  • masło

Przygotowanie

Mirunę podziel na porcję. Dopraw pieprzem ziołowym, solą ziołową, sokiem z cytryny i oliwą. Zostaw w lodówce na około godzinę.

Na patelni lub szerokim rondlu podsmaż pokrojoną na dwie części żółtą paprykę, małą cebulę pokrojoną na pół oraz obrany wcześniej czosnek. Dodaj masło, ocet balsamiczny, tymianek. Całość zalej sokiem z buraków, zagotuj, a na koniec dodaj czerwone wino. Dopraw do smaku - cukrem, solą i pieprzem. Warto dodać także świeży koperek i odrobinę mięty.

Przyprawioną rybę włóż do lekko gotującego się wywaru, gotuj powoli kilka minut tak aby ryba zachowała swój kształt. Wywar możesz zagęścić masłem wymieszanym z mąką.

Dobrym dodatkiem do dania będą pomidor, sałaty z sosem słodko kwaśnym lub pestkami dyni z olejem z dyni.

TPL_AMMON_TOTOP